ΠΟΙΚΙΛΟλογίες (16)

Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019 11:38

Δημοτική Αρχή Πετρούπολης … πολύ Cool !!

Δημοτική Αρχή Πετρούπολης … πολύ Cool !! Η Δημοτική αρχή Πετρούπολης (υποστηριζόμενη απ΄ το ΚΚΕ) πανηγυρίζει (!) γιατί ο Δήμος εντάχθηκε στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «e –cool» που έχει στόχο : « …τη βελτίωση των επιχειρηματικών δεξιοτήτων και ικανοτήτων των νέων..» και την «προώθηση των επιχειρηματικού πνεύματος των νέων..» «Συγχαρητήρια» για την «Πατούλη – α» πρακτική τους !
Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2019 16:17

Δήμαρχε άλλαξε μας … τα φώτα.

Περισσότερες από 70 καμένες λάμπες δημοτικού φωτισμού μόνο στην κεντρική λεωφόρο της Πετρούπολης. Αν ήταν μία ή δύο ή πέντε να καταλάβει κανείς ότι στο πλαίσιο προγραμματισμένης συντήρησης θα αντικατασταθούν σε λίγες ημέρες. Αλλά 70 καμένες λάμπες και μάλιστα στην κεντρική λεωφόρο!!! Είναι τόσο δύσκολο να αντικατασταθούν? Τι συνέβη με την εκτέλεση του έργου ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ∆ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ∆ΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ∆ΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ προϋπολογισμού 880.670, δεν φτάσανε οι λάμπες και για την κεντρική λεωφόρο?
Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2017 12:49

ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ στα χνάρια των ...ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ;

ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ στα χνάρια των ...ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ; Σε εθνικό επίπεδο οι κυβερνώντες  “παραχωρούν” - λες και είναι δικιά τους περιουσία – λιμάνια, αεροδρόμια, ηλεκτρική ενέργεια, νερό, τηλεοπτικά κανάλια, δρόμους, το σύνολο της Δημόσιας περιουσίας σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα ντόπια και ξένα. Οι “μικροί Ροβεσπιέροι” στην Πετρούπολη ακολουθούν το παράδειγμα αυτό «κατά πόδας».
Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016 19:05

Η Πετρούπολη γιορτάζει στη στρογγυλή πλατεία;

Η Πόλη γιορτάζει (;) στη «στρογγυλή» πλατεία Προχτές εκεί που έπινα τον καφέ μου , άκουσα την κουβέντα της παρέας από το διπλανό τραπέζι. Ήταν γονείς με μικρά παιδιά. Θέμα τους η «χρήση» της στρογγυλής πλατείας της Πετρούπολης από επιχειρηματία με παιδικά παιχνίδια, στο πνεύμα των γιορτών ! -Έκαναν παράπονα για τις τιμές. Ίδιες έλεγαν με τις ακριβές τιμές και σε άλλα λούνα πάρκ. -Αναρωτιόντουσαν πόσα κέρδισε ο Δήμος από την ενοικίαση του χώρου. -Και μια κυρία πρόσθεσε πως είναι μια μίζερη απομίμηση της διπλανής πόλης, μιας προηγούμενης δεκαετίας... Το έψαξα λοιπόν διαβάζοντας τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και τη σύμβαση με τον επιχειρηματία. -Ο χώρος δεν νοικιάστηκε αλλά παραχωρήθηκε ΔΩΡΕΑΝ ! -Ευθύνη του Δήμου –με βάση τη σύμβαση-είναι να πληρώσει και το ρεύμα που θα καταναλώσει η επιχείρηση ! -Δεν προβλέπονται μειωμένες τιμές για η χρήση των παιχνιδιών. -Ούτε γίνονται αναφορές για τον υγειονομικό έλεγχο των καταστημάτων που λειτουργούν και πουλάνε γλυκίσματα και άλλα - δε γίνεται λόγος  την ασφάλεια των παιδιών, παρά μόνο ότι ο Δήμος δεν έχει ευθύνη! - εκδίδονται αποδειξεις για τις "υπηρεσίες" ή τα προϊόντα;   Γιατί μια τέτοια κίνηση λοιπόν από τη Δημοτική Αρχή; -Ο Δήμος δεν κέρδισε τίποτα, ώστε να τα χρησιμοποιήσει για τους Δημότες του. -Οι επισκέπτες-Δημότες δεν ωφελήθηκαν, ώστε να διασκεδάσουν τα παιδιά τους είτε ΔΩΡΕΑΝ, είτε έστω με χαμηλές τιμές. -Η αισθητική του χώρου δεν είναι αντάξια της πολιτιστικής παράδοσης που έχει δημιουργήσει ο λαός της πόλης μας . Πόσο… «λίγοι» και για τα μικρά πράγματα !!!   Σε   πείσμα των καιρών, καλές γιορτές με την αισιοδοξία πως τα πράγματα θα τα κάνουμε καλύτερα .Όπως μας αξίζει !!!
Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016 12:33

Τα καλά νέα

  Μετά από επίμονες προσπάθειες των κατοίκων της περιοχής και των συλλόγων γονέων ( με αιτήματα εδώ και 3 χρόνια !) κατασκευάζονται-με μπετόν- και ανακατασκευάζονται δρόμοι με μεγάλη κλίση στην περιοχή της Αγίας Τριάδας. Το θέμα των μπετοδρόμων στην Πετρούπολη αποφασίζεται αύριο Πέμπτη 15/12 στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών Σπύρου Τζόκα και των συνεργατών του. Έτσι γίνονται θετικές και αναγκαίες παρεμβάσεις σε τμήματα των δρόμων Κνωσού, Π.Μελά,Λυκούργου, Ηρακλέους, Ακροπόλεως, Βουλγαροκτόνου, Ανδρούτσου που είχαν ταλαιπωρήσει αρκετά τους κατοίκους της περιοχής, ιδιαίτερα το χειμώνα τις βροχερές μέρες και είχαν συμβεί αρκετά ατυχήματα. Ελπίζουμε και συνεχίζουμε να διεκδικούμε και άλλοι δρόμοι όπως η Κατσαντώνη να ενταχθούν σε αντίστοιχα προγράμματα. Οι ποικιλο-λογίες  δεν ασχολούνται μόνο με τα "στραβά" αλλά και με τα θετικά που γίνονται, αλλά δεν επαναπαύονται !
Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2016 11:02

Σιγααά ! Η Δημοτική Αρχή…συσκέπτεται !

Σιγααά ! Η Δημοτική Αρχή…συσκέπτεται !   Ξαναγράψαμε για το σχολείο φάντασμα ...το 11ο Δημοτικό.   Για την ανάγκη κατασκευής ενός νέου σχολείου, ώστε να μην στοιβάζονται τα παιδιά μας σε τμήματα των 30 μαθητών και αρκετές φορές σε παράνομες-ακατάλληλες αίθουσες.   Εκεί που μας χρωστάγανε, μας κλέβουν και το βόδι, λέει ο λαός μας.   Η κυβέρνηση αντί να φροντίσει-ως όφειλε- να χτιστεί και να στελεχωθεί άμεσα ένα σχολείο, βρίσκοντας τον κατάλληλο χώρο, κάνει κάτι άλλο.   Προτείνει την κατάργηση της ίδρυσης του 11ου Δημοτικού σχολείου, ώστε …να μην υπάρχει πρόβλημα με την αναζήτηση χώρου!    Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να μην δημιουργηθεί κανένα σχολείο στην πόλη, τουλάχιστον για την επόμενη δεκαετία.  Η απόφαση για κατάργηση ή όχι θα παρθεί από την κυβέρνηση και η γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου είναι συμβουλευτική, και θεωρώ αρνητική στην κατάργηση. -Τα παραπάνω γνωστοποιήθηκαν από την πρόεδρο της Ένωσης Γονέων Πετρούπολης Ρ. Αλατζάκη στο Δημοτικό Συμβούλιο για την Παιδεία που έγινε πρόσφατα, και επιβεβαιώθηκαν από την Δημοτική Αρχή.  - Η οποία-Δημοτική Αρχή-δεν θεώρησε σκόπιμο να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο !!!   -Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την κατάργηση, όπως επιτυχημένα το κάναμε και παλιότερα όταν αποτρέψαμε την αποφασισμένη κατάργηση  του 6ου Δημοτικού.   Η ίδρυση ( ή η κατάργηση) σχολείου στην Πετρούπολη,η υποβάθμιση της παιδείας των παιδιών μας, όπως και η τραγική κατάσταση του συστήματος υγείας,  μας αφορά ΟΛΟΥΣ !
Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016 19:27

Δήμος Πετρούπολης : Επιχείρηση "καθαρή πόλη"

  Το τελευταίο διάστημα γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια να καθαρίσει η πόλη από τα "ενοχλητικά" πανό που χαλάνε την αισθητική της Δημοτικής Αρχής. Έτσι πανό που αναφέρονται στην : -Υπεράσπιση του Ποικίλου όρους και της πόλης από τους καταπατητές  -Την ανάγκη λειτουργίας του 11ου Δημοτικού Σχολείου και τις προσπάθειες που συντονισμένα πρέπει να γίνουν -Το κλείσιμο της Χωματερής της Φυλής -Τους αγώνες που χρειάζεται να αναπτυχθούν ενάντια στα Μνημόνια  ή καλύπτονται ή ... "εξαφανίζονται" !!!   Από το σχέδιο "καθαρή πόλη" απουσιάζει ο καθαρισμός των κάδων για τα σκουπίδια που πολλές φορές βρωμάνε, ο καθαρισμός δρόμων, παιδικών χαρών και πλατειών που πολλές φορές δείχνουν σημάδια εγκατάλειψης ! ...Καθώς και πανό του ΚΚΕ !   Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του !!! Γιατί τέτοια επιλεκτική αντίληψη και δράση για την καθαριότητα ;  
Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016 12:23

Ο Ομπάμα στο …χωριό μας!.

Ο Ομπάμα στο …χωριό μας!. Πέρασαν 17 χρόνια απο την επίσκεψη του τότε πλανητάρχη Κλίντον στην Ελλάδα. Τον υποδέχτηκε ο "εκσυγχρονιστής" πρωθυπουργός του ΠΑΣΟΚ Κ. Σημίτης. Τον "υποδεχτήκαμε" ταυτόχρονα χιλιάδες διαδηλωτές - οπού μας υποδέχτηκαν οι δυνάμεις καταστολής με δακρυγόνα και ξύλο -  για να διαμαρτυρηθούμε για τους βομβαρδισμούς και τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, αλλά και τα άλλα "επιτεύγματα" της ιμπεριαλιστικής πολιτικής των ΗΠΑ. Η επίσκεψη λίγες ημέρες πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου φέρνει στις μνήμες μας το ρόλο των ΗΠΑ στη χούντα αλλά και μέχρι σήμερα.  Η επέτειος του Πολυτεχνείου πλησιάζει!  Ο Ομπάμα έρχεται στην Ελλάδα, λίγες μέρες μετά την εκλογή του ακροδεξιού και επικίνδυνου Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ. Θα τον υποδεχτεί ένας "καλός μαθητής της υποτέλειας" ο Αλέξης Τσίπρας (άλλωστε για το λόγο αυτό έκανε και τις αναγκαίες αλλαγές και στο υπουργικό συμβούλιο). Αν αυτός ξέχασε το ρόλο των ΗΠΑ, εμείς ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!... Οι βομβαρδισμοί, οι πόλεμοι φέρνουν καταστροφή, φτώχεια και προσφυγιά.  Η υποτέλεια δεν είναι το μέλλον που θέλουμε για τα παιδιά μας. Καλούμε το λαό να δώσει το παρόν την Τρίτη 15 Νοεμβρίου στη διαμαρτυρία ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα. Ζητάμε από τη δημοτική αρχή αφού το Δημοτικό Συμβούλιο κήρυξε τον  Ομπάμα ανεπιθύμητο, να καλέσει τους πολίτες να συμμετάσχουν στις μαζικές κινητοποιήσεις.
Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2016 12:33

Αντισεισμικός έλεγχος τώρα!

Αντισεισμικός έλεγχος τώρα! Πολλά σχολεία της Πόλης μας έχουν παλιώσει. Αυτό το γνωρίζουν όλοι. Η κυβέρνηση του έχει την 1η ευθύνη. Αλλά και ο Δήμος που τουλάχιστον θα πρέπει να είχε την - έμπρακτη – ευαισθησία. Πριν να είναι αργά, χρειάζεται να κινητοποιηθούμε όλοι. Θέλουμε ασφαλή σχολεία για τα παιδιά μας. Ας το διεκδικήσουμε!
Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2016 12:32

Ένοχη σιωπή για την απόλυση εργαζομένου.

Παρά την δημόσια καταγγελία για απόλυση εργαζομένου απ' τη Δημοτική Αρχή, καμιά ανακοίνωση – απάντηση δεν υπάρχει ούτε απ' το Δήμο, ούτε απ΄ το Σωματείο Εργαζομένων. Αντίθετα “καμαρώνουν” για τη συνάντηση με τον Υπουργό που έταξε.. λύση. Η απάντηση στις μνημονιακές πολιτικές δεν είναι ...οι διάδρομοι των υπουργείων. Είναι η συλλογική και αλληλέγγυα διεκδίκηση του δικαιώματος στη δουλειά , στα κοινωνικά αγαθά και τις υπηρεσίες. Το Δικαίωμα στη Ζωή!
Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2016 12:32

Μας.. Ραντίζουν!

Ποιος “εγκέφαλος” στο Δήμο Πετρούπολης σκέφτηκε να γίνεται το ράντισμα των δένδρων  σε κεντρικούς δρόμους της πόλης Σάββατο πρωί ? Εκατοντάδες πολίτες που σ΄ αυτές τις ώρες αιχμής κυκλοφορούσαν ήρθαν σε “επαφή” με το “φάρμακο” που χρησιμοποιούσε το ιδιωτικό συνεργείο . Δύο εκδοχές υπάρχουν.. “Η κανενός υπευθύνου  δεν του έκοψε να βρεθεί καλύτερη ώρα ή διάλεξαν την  ώρα για να βλέπει ο κόσμος .. πως έστω και καθυστερημένα ραντίζουν. Για τη βιτρίνα ρε γαμώτο;
Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2016 12:31

Οι Γερμανοί ξανάρχονται !

Πριν λίγες μέρες έγινε στο Ναύπλιο η Ελληνογερμανική Συνέλευση . Ένα Φόρουμ – οδηγός για τον τρόπο που ο Δημόσιος πλούτος της Χώρας θα ξεπουληθεί σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Μας αφορά, αφού στις βλέψεις τους είναι η εκμετάλλευση των απορριμμάτων, του νερού!! και κάθε πηγή της χώρας – μαζί με τους ανθρώπους της – που παράγει πλούτο. Χάθηκε μια ανακοίνωση από το Δήμο μας;
Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2016 12:30

Tα Χριστούγεννα έφτασαν!!!

Κάθε χρόνο ο Δήμος μας, ζηλεύοντας(;) την “γκλαμουριά” του Περιστερίου ξοδεύει χιλιάδες ευρώ για να προσφέρει “Θεάματα… χωρίς άρτο”. Είναι ευκαιρία, αντί για αυτά, να οργανώσουμε - Δημοτικοί άρχοντες ακούτε ? - σε κάθε γειτονιά,στις πλατείες μας, σε κάθε σχολείο,  “γιορτές αλληλεγγύης και συλλογικότητας”. Να φάμε, να πιούμε , να τραγουδήσουμε, όχι για να ξεχάσουμε αλλά για να θυμηθούμε , πως είμαστε ζωντανοί και υπερήφανοι Άνθρωποι !!!!
Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2016 09:47

11ο Δημοτικό… το χάνουμε το σχολείο πατριώτη;

11ο Δημοτικό… το χάνουμε το σχολείο πατριώτη;     Πριν λίγες μέρες στο Δημοτικό Συμβούλιο, από την Πρόεδρο της Ένωσης Γονέων κ. Αλατζάκη πληροφορηθήκαμε !!! ότι δεν μπορεί να χτιστεί στο χώρο που περιμέναμε ΟΛΟΙ, το Δημοτικό σχολείο που θα αντιμετώπιζε το καυτό πρόβλημα των «πληθωρικών» τμημάτων στα περισσότερα σχολεία της πόλης και των παράνομων-ακατάλληλων αιθουσών που «επιβιώνουν» με την ανοχή των κυβερνήσεων ! Η Δημοτική Αρχή  … ξέχασε να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο και τους Δημότες.  Δέχτηκε να γίνει Δημοτικό Συμβούλιο για την Παιδεία μετά από αίτημα της Ένωσης Γονέων Πετρούπολης και την πίεση της αντιπολίτευσης. Τι περίμεναν ; Να μαθευτεί από άλλους στο Δημοτικό Συμβούλιο ή… να ξεχαστεί το πρόβλημα έλλειψης σχολείων; Για ένα πρόβλημα που η πόλη έπρεπε να ήταν ανάστατη, ο Δήμος «κάνει το παγώνι». Περιμένουμε το Δημοτικό Συμβούλιο και τις αποφάσεις του , που δεν μπορεί να είναι μόνο ευχές και διακηρύξεις.  Με τα λόγια δεν χτίζεις σχολεία, δεν κάνεις αντισεισμικό έλεγχο, δεν προστατεύεις τα παιδιά από ενδεχόμενο ατύχημα γιατί δεν υπάρχουν φανάρια ή πινακίδες !!!        
Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2016 09:46

Για τη Χωματερή στη Φυλή... περίεργη η αδιαφορία του Δήμου

Για τη Χωματερή στη Φυλή... περίεργη η αδιαφορία του Δήμου ! Η τραγική για τους πολίτες της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής -με τη χωματερή της Φυλής-, κρατάει δεκαετίες.Πολλές φορές όπου χρειάστηκε όπως με τη λυματολάσπη πριν από χρόνια ο λαός έδωσε δυναμικό παρόν και ματαίωσε τα σχέδια των κυβερνώντων . Όμως η χωματερή δεν χωράει και δεν πάει άλλο. Ανάγκη επιτακτική να βρεθεί λύση-και αυτή είναι κυβερνητική ευθύνη- με κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής και ενίσχυση της ανακύκλωσης, με δίκαιη κατανομή των ευθυνών διαχείρισης των απορριμάτων σε όλους τους Δήμους της Αττικής, με δημόσια διαχείριση όλου του φάσματος διαχείρισης των απορριμάτων. Αυτό πρέπει να προβλέπει ο Περιφερειακός και ο Εθνικός σχεδιασμός και αυτό απαιτούμε. Για αυτό το τελευταίο διάστημα φορείς των γειτονικών περιοχών συναποτελούν το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ αντίστασης για την απομάκρυνσης της χωματερής. Οι Δήμοι έχουν χρέος να πρωτοστατήσουν και να συμβάλλουν στην ενεργοποίηση των δημοτών. Μόνο έτσι μπορούμε να τα καταφέρουμε ! Ο Δήμος μας όμως συγκροτεί μέτωπο...με τον εαυτό του! Με τέτοιες "πρωτοβουλίες" δεν τρομάζεις ούτε ...τα τζιτζίκια. Επικίνδυνο να είναι αυτό το αποτέλεσμα, για μια τόσο σημαντική υπόθεση ! Εμείς επιλέγουμε άλλο δύσκολο αλλά χρήσιμο δρόμο, ελπίζουμε να βρεθούμε-έστω και αργότερα- και με τη Δημοτική Αρχή !!! Επιβάλλεται για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες και το μέλλον των παιδιών μας !
Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2016 09:45

Προϋπολογισμός Δήμου Πετρούπολης

Προϋπολογισμός Δήμου Πετρούπολης Μαθαίνουμε ότι η Δημοτική αρχή -παρά τους αντιμνημονιακούς λεονταρισμούς-έχει στείλει για έγκριση στο Μνημονιακό παρατηρητήριο τον Δημοτικό  Προϋπολογισμότον οποίο έφτιαξε-όπως και οι άλλοι Δήμοι- με τις οδηγίες του ...Παρατηρητηρίου.  Είναι αναγκαίο να ελπίζουμε πως η Δημοτική Αρχή του συμπαθέστατου Β.Σίμου θα έχει προτάξει :  -την βελτίωση της καθαριότητας στην πόλη μας- όλοι έχουμε δικαιολογημένα παράπονα για τη σημερινή κατάσταση- -την ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής ,με αύξηση των αντίστοιχων δαπανών -τον  σχεδιασμό για βελτίωση  στις υποδομές στα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς, τις παιδικές χαρές Μήπως σύντομα η κατάθεση του  Προϋπολογισμού στο Δημοτικό Συμβούλιο θα διαψεύσει τις προσδοκίες και τις ανάγκες ; Κυριακή κοντή γιορτή ...  Γιατί εκτός από τους λεονταρισμούς,υπάρχει και η συλλογική αντίδραση !