Υποψήφιος Δημ. Σύμβουλος Νικόλαος Απειρανθίτης

Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014 10:35
(0 ψήφοι)
apeiranthitis

Νικόλαος Απειρανθίτης

Σεναριογράφος

Ημερομηνία Γέν.: 1966

 

Λίγα Λόγια

Γεννήθηκε το 1966 στην Πετρούπολη και είναι παντρεμένος με την θεατρολόγο Φένη Ψαθά.

 

Επαγγελματική εμπειρία

Σεναριογράφος

Τελειώνοντας το 2ο Λύκειο (τότε “Παράρτημα”), έκανε σπουδές σκηνοθεσίας και είχε την τύχη να ζήσει την “άνοιξη” της ελεύθερης ραδιοφωνίας, κάνοντας εκπομπές στον “Δίαυλο 10”, τον διαδημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό της Δυτ. Αθήνας.

Μετά από ένα σύντομο πέρασμα απ' την δισκογραφία, το ενδιαφέρον του τράβηξε η τηλεόραση. Απ' το 1994 ως σήμερα, έχει γράψει τα σενάρια πολλών γνωστών τηλεοπτικών σειρών, ασχολούμενος κυρίως με τη διασκευή λογοτεχνικών έργων για την μικρή οθόνη, δουλειά για την οποία διακρίθηκε (Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου το 1998 για το “Η Αγάπη Άργησε Μια Μέρα”, το 2000 για τα “Ανίσχυρα Ψεύδη” & το 2009 για τα “Ματωμένα Χώματα”).

Έχοντας σε μια 20ετία βάλει την υπογραφή του σε πάνω από 500 τηλεοπτικά επεισόδια, θεωρείται απ' τους πολυγραφότερους σεναριογράφους της γενιάς του. Έχει επίσης γράψει σενάρια για ντοκυμαντέρ και ταινίες μεγάλου μήκους για τον κινηματογράφο (“Να Μ' Αγαπάς”, “Στα Όρια” κ.ά.), αλλά και στίχους που έχουν δισκογραφηθεί.

 

Κοινωνική και Πολιτική δράση

Παρά την έντονη επαγγελματική του δραστηριότητα ήταν και παραμένει πάντα παρών στους κοινωνικούς αγώνες. Μέλος πολλών σωματείων και συλλόγων στον χώρο του πολιτισμού, υπήρξε για αρκετά χρόνια μέλος του Δ.Σ της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδας, ενώ είναι από τα ιδρυτικά μέλη της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

 
Read 2554 times Τελευταία ενημέρωση στις Σάββατο, 03 Μαΐου 2014 12:37
ΡΑΚ Πετρούπολης

Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση Πολιτών Πετρούπολης

Website: www.rak-petroupolis.gr/

Αφήστε ένα σχόλιο

Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση Πολιτών Πετρούπολης

Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση Πολιτών Πετρούπολης.

NewsLetter

Ενημερωθείτε