Υποψήφια Δημ. Σύμβουλος Αγγελική Σιέρρα

Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014 10:35
(0 ψήφοι)
siera

Αγγελική Σιέρρα

Καθηγήτρια Φιλόλογος

 

Λίγα Λόγια

Έγγαμη με 1 γιο 12 ετών.

 

Επαγγελματική εμπειρία

Επαγγελματική Ιδιότητα: Καθηγήτρια Φιλόλογος

Σπουδές:

  • Φιλολογίας,
  • Φιλοσοφίας,
  • Ψυχολογίας – Ειδικής Αγωγής,
  • μεταπτυχιακές σπουδές στην επιστήμη της Λαογραφίας.

Διορισμένη στη Β/θμια Δημόσια Εκπαίδευση από το 1988, ενώ τη χρονική περίοδο 1986-1988 είχα απασχοληθεί στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Εκτός της διδακτικής – γνωσιακής πράξης- στη δομή και λειτουργία της Μέσης Εκπαίδευσης – συμμετείχα σε προγράμματα αγωγής υγείας με θέμα τη ψυχοεκπαίδευση ως εξάσκηση των διαπροσωπικών δεξιοτήτων στο διαδραστικό πλέγμα των ενσυναισθητικών σχέσεων των εφήβων.

 

Κοινωνική και Πολιτική δράση

Η ενασχόληση μου με την κοινωνική δράση ξεκινά από τα μαθητικά μου χρόνια, αισθητοποιώντας κοινωνικότητες και συλλογικότητες ως ανάγκη και προέκταση της περιρρέουσας αναζηττικής αριστερής αντίληψης, που λείτουργούσε και ως συνεκτικός ιστός ιδεών και επιθυμιών, στους μεταπολιτευτικούς χρόνους.

Στη διάρκεια των σπουδών, ανέπτυξα ενεργό πολιτική δράση, συμπαρατασσόμενη με το ΚΚΕ και μετέπειτα με τον Συνασπισμό της Αριστεράς, εν τη γενέσει του. Έκτοτε συμμετέχω υποστηρικτικά και στα ενωτικά σχήματα της Αριστεράς που συγκροτούνται με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, στις τοπικές ΕΛΜΕ ως κύτταρο αλληλεγγύης και αγωνιστικής διεκδίκησης και υλοποίησης του <<δικαίου>> σε κάθε έμφαση ατομική ή συλλογική, σε αντιστοίχιση με τις πραγματικές ανάγκες της αμφίδρομης σχέσης ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

 

Προσωπικό Σχόλιο

Στην παρούσα χρονική φάση και δη του Δήμου μας, οι πολίτες με τη ψήφο τους και την πολιτική παρέμβασή τους θα πρέπει να αποτρέψουν τη διαμόρφωση και εδραίωση μνημονιακών συνδυασμών.

Αιχμή της Ριζοσπαστικής Αγωνιστικής κίνησης πολιτών Πετρούπολης είναι καταρχάς η αποτροπή της βαθειάς οικονομικής, πολιτικής και ηθικής κρίσης που εδράζεται στην ανθρωπιστική και κοινωνική καταστροφή που ελλοχεύει και εξαϋλώνει αδιαβάθμητα κάθε ανάπτυξη. Συσσωματώνει στο ψηφοδέλτιό της, πρόσωπα και κινήματα από διαφορετικές ιστορικές ή κοινωνικές αναφορές, που << αλληλοφαίνονται>> στο χώρο των αντιμνημονιακών συμμαχιών και αναζητούν τις μορφές και τις προοπτικές που θα εμπλουτίσουν και αναμορφώσουν τις δυνάμεις εκείνες που θα αποτρέψουν τον ευτελισμό της ανθρώπινης αυταξίας και θα ενδυναμώσουν την κοινωνική αλληλεγγύη, αξιοπρέπεια αλλά και ανάπτυξη.

Οφείλουμε να αναλάβουμε τις πρωτοβουλίες που ονειρευόμαστε όχι ανεπίγνωστα. Να τονωθεί και να καλλιεργηθεί έμπρακτα με αριστερό πρόσημο η πεποίθηση της γνώσης των δρόμων που ανακαλύπτουν και συνενώνουν τον καθένα χωριστά και όλους μαζί στην αναδημιουργία και τη δημοκρατική ανατροπή των αρνητικών συνεπειών των Μνημονιακών τακτικών, την τοπική αυτοδιοίκηση.

 
Read 2292 times Τελευταία ενημέρωση στις Πέμπτη, 08 Μαΐου 2014 15:55
ΡΑΚ Πετρούπολης

Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση Πολιτών Πετρούπολης

Website: www.rak-petroupolis.gr/

Αφήστε ένα σχόλιο

Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση Πολιτών Πετρούπολης

Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση Πολιτών Πετρούπολης.

NewsLetter

Ενημερωθείτε