Υποψήφιος Δημ. Σύμβουλος Ανδρουτσόπουλος (ΦΩΚΑΣ) Σπυρίδων

Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014 10:35
(0 ψήφοι)
fokas1

Ανδρουτσόπουλος (ΦΩΚΑΣ) Σπυρίδων

Ηθοποιός

 

Λίγα Λόγια

Γεννήθηκα στην Πάτρα όπου έμεινα μέχρι τις πρώτες τάξεις το σχολείου. Ακολούθως η οικογένεια, έγινε πρωτευουσιάννα λόγω της δουλειάς του πατέρα μου. Αυτή η αλλαγή για ένα παιδί 9-10 ετών είναι γλυκόξυνη, σημαίνει καινούριο σχολείο, νέους φίλους και νέο περιβάλλον.Για να μην σας ζαλίζω με τα παιδικά μου χρόνια πάω στα επαγγελματικά μου.

Μπήκα στο χώρο του θεάματος εντελώς συμπτωμτικά. Ο πατέρας μου είχε ένα φίλο ηθοποιό ο οποίος έψαχνε για μια ταινία ένα τύπο σαν και εμένα. Ο πατέρας μου μου είπε <<σε ενδιαφέρει;>> και είπα βεβαίως και έτσι έκανα την πρώτη μου ταινία , ΄΄Το ματωμένο ηλιοβασίλεμα΄΄ με σκηνοθέτη τον Ανδρέα Λαμπρινό, τον πρώτο μου δάσκαλο και μετέπειτα πολύ καλό μου φίλο. Αυτή ταινία αντιπροσώπευε την Ελλάδα στο φεστιβάλ των Καννών εκείνη τη χρονιά. Πριν επιστρέψω στην Ελλάδα σταμάτησα στη Ρώμη όπου είχα μια φίλη, που επέμενε, να μείνω στη Ρώμη και να πρωταγωνιστήσω σε μια ταινία. Στην αρχή εγώ γέλασα και της είπα <<πες τους να περιμένουνε γιατί έχω μια διυλειά στο καφενείο>>, τελικά η ταινία έγινε και πήγε ε ένα διεθνές φεστιβάλ όπουσυμμετείχαν όλα τα ιερά τέρατα του διεθνούς κινηματοφράφου όπως, Σίντνεη Πουατιέ, Μαρτσέλο Μαστρογιάννη και άλλοι πολλοί. Βέβαια εγώ θαμπώθηκα με όλη αυτή τη λάμψη αλλά η επιτροπή που πρέπει να τα είχανε πιεί γιατί μου δώσανε το πρώτο βραβείο αντρικού ρόλου. Μετά την επιτυχία της ταινίας μου είπανε ότι έπρεπε να μείνω στη Ρώμη την οποία λάτρεψα και έκανα περίπου 35 ταινίες με μια διακοπή λόγω στρατιωτικού. Ενδεικτικά αναφέρω ,Λουκίνο Βισκόντι, Φράνκο Ρόσι, Καμπανίνι ,ταινίες θάνατος ενός φίλου, ρόκο και τα αδέρφια του και άλλα πολλά.

Τελικά κατέληξα στην Αμερική όπου έκανα και εκέι διάφορες ταινίες όπως ‘’Matter of time’’ με τη Liza Minelli, ‘’Jewel of the Nile’’ με τον Michael Douglas, ‘’Rambo’’ με τον Sylvester Stalone. Στην Αμερική έμεινα περίπου 10 χρόνια, έφυγα γιατί παραήμουν Ευρωπαίος για να τα βρω μαζι τους. Παρόλο ότι δούλεψα κάνοντας διάφορες ταινίες έφυγα από το Hollywood, που είναι το όνειρο κάθε ηθοποιού. Για ένα πράγμα είμαι περήφανος που ποτέ δεν σας ντρόπιασα κρατώντας την ελληνκη σημαία πάντα ψηλά. Και για κάτι ακόμα είμαι περήφανος, που μου έκαναν την τιμή να γίνω μέλος της Ακαδημίας των Επιστημών και των Τεχνών.

Επιστρέφω στην πατρίδα όπου συνεργάζομαι με Ζωφραφάκη, Σκαλενάκη, Δαλιανίδη. Σε ταινίες όπως: Ο Δραπέτης, Ντάμα Σπαθί, Εγωισμός, Στεφανία και άλλα. Αγαπώ πολύ τα νέα παιδιά που κάνουν αυτή τη δουλειά η οποία χρειάζεται ψυχή κα αυταπάρνηση. Αναφέρομαι στο θέατρο όπου πρωταγωνίστησα <<Τα παιδια του Πατρός>> του Στέφανου Κακαβούλη, 2013-2014.

 
Read 2414 times Τελευταία ενημέρωση στις Τρίτη, 13 Μαΐου 2014 13:24
ΡΑΚ Πετρούπολης

Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση Πολιτών Πετρούπολης

Website: www.rak-petroupolis.gr/

Αφήστε ένα σχόλιο

Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση Πολιτών Πετρούπολης

Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση Πολιτών Πετρούπολης.

NewsLetter

Ενημερωθείτε