Ερωτήματα προς τη διοίκηση του Δήμου Πετρούπολης και την παράταξη που τη στηρίζει, με αφορμή την μεταφορά των διαθεσίμων του Δήμου, για τη στήριξη της διαπραγμάτευσης.

Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015 21:52
(1 Ψηφίζω)

Ερωτήματα προς τη διοίκηση του Δήμου Πετρούπολης και την παράταξη που τη στηρίζει, με αφορμή την μεταφορά των διαθεσίμων του Δήμου, για τη στήριξη της διαπραγμάτευσης.

Καλούμε την παράταξη της δημοτικής αρχής της πόλης μας τα τελευταία πέντε χρόνια, να πάρει ξεκάθαρη θέση στο θέμα της μεταφοράς των ταμειακών διαθεσίμων του Δήμου Πετρούπολης, όχι επί του τύπου αλλά επί της ουσίας.

Επειδή οι πολίτες της Πετρούπολης διαθέτουν και μνήμη και κρίση, επειδή με μεγάλο πλήθος συμπολιτών μας συναντηθήκαμε και εξακολουθούμε να συναντιόμαστε στους δρόμους της πάλης, στους δρόμους της έμπρακτης αντίστασης στις μνημονιακές πολιτικές, στους αγώνες των κινημάτων στην πόλη μας, διατυπώνουμε την αντίθεση μας στην προσπάθεια πολιτικής παραπλάνησης των συμπολιτών μας από τη Δημοτική Αρχή στο επί της ουσίας θέμα που τίθεται πλέον μετά και την προώθηση του θέματος στην Βουλή.

Επιθυμούν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας να γίνεται διαπραγμάτευση χωρίς να χρησιμοποιηθεί κάθε δυνατότητα της χώρας, να ανασχέσει τις προθέσεις των δανειστών της χώρας; Αν ναι να το πουν ξεκάθαρα, και να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι σε μια κοινωνία που αισθάνεται για πρώτη φορά μετά από χρόνια λιτότητας και μνημονίου να δίνεται από ελληνική κυβέρνηση μία ειλικρινής μάχη αξιοπρέπειας του λαού μας.

Θυμίζουμε ότι την 21η Απριλίου 2015 συγκλήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο την ίδια ημέρα για να πάρει απόφαση για την ΠΝΠ, ενώ από τω πρωί τα μεγάφωνα του Δήμου ανακοίνωναν το αποτέλεσμα μια ψηφοφορίας που δεν είχε ακόμα διεξαχθεί. Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου από το πρωί οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης περιόδευσαν με σκοπό να ενημερώσουν τον πετρουπολιώτικο λαό για τις εξελίξεις και να τον καλέσουν σε ξεσηκωμό.

Θυμίζουμε επίσης ότι κατά την ψήφιση του 1ου και 2ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ από τη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ κατά περίπτωση, η Λαική Συσπείρωση δεν συγκάλεσε κανένα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για να καταγγείλει τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ.

Θυμίζουμε ότι όταν ο επικεφαλής της παράταξης μας Νίκος Σακούτης κατέθεσε πρόταση ψηφίσματος για το ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ κατά τη διάρκεια Τακτικού Δημοτικού Συμβουλίου η Δημοτική Αρχή αρνήθηκε να συζητηθεί το θέμα, το παρέπεμψε σε επόμενο Συμβούλιο, λόγω έλλειψης ενημέρωσης.

Θυμίζουμε ότι όταν η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ καταργούσαν το 6ο Δημοτικό σχολείο το 2014, η πρόταση των Δημοτικών Συμβούλων Σ. Δημητρίου και Ν. Σακούτη για σύγκλιση έκτακτου Δ.Σ. εντός τριών ημερών δεν έγινε αποδεκτή και παραπέμφθηκε από τη Δημοτική αρχή σε επόμενη συνεδρίαση. Θυμίζουμε επίσης την άρνηση της Δημοτικής Αρχής να χρησιμοποιηθούν τότε οι μικροφωνικές του Δήμου για να ενημερωθούν οι πολίτες για την κατάργηση ενός Δημοτικού Σχολείου της Πόλης με το επιχείρημα ότι ήταν «χαλασμένες».

Θυμίζουμε ότι οι μικροφωνικές παρέμειναν «χαλασμένες» και όταν έκλεινε το ΙΚΑ Πετρούπολης και η παράταξη μας με μεγάλο πλήθος δημοτών διαδήλωνε έξω από τις εγκαταστάσεις του ΙΚΑ.

Θυμίζουμε επίσης την ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου για το 2015 πριν ορκιστεί το Νέο Δημοτικό Συμβούλιο στις 30 Αυγούστου 2014, σε συνεννόηση και μετά από έγκριση από το ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ παρατηρητήριο της κυβέρνησης.

Θυμίζουμε πολύ πρόσφατα την προώθηση ελαστικών σχέσεων εργασίας και προσλήψεων μέσω ΜΚΟ, καθώς και τις απολύσεις συμβασιούχων από το Δήμο μας.

Επειδή αυτή την αντιμνημονιακή δράση της Λαικής Συσπείρωσης ως Δημοτική Αρχή την θυμόμαστε καλά όλοι, καλούμε τη Λαϊκή Συσπείρωση να πάρει ξεκάθαρη θέση, για την ουσία του θέματος πλέον, της ενίσχυσης της διαπραγματευτικής θέσης της χώρας απέναντι στους εκφραστές των μνημονίων, όχι για τον τύπο.

Διαφορετικά θα προσθέσει στις «αντιμνημονιακές» μνήμες που έχει δημιουργήσει στους πετροπολιώτες μία ακόμη. Αυτή του έμπρακτου υποστηρικτή της θέσης των ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ Κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, πως τίποτα δεν είναι εφικτό να αλλάξει, πως ο λαός και η κυβέρνηση του δεν έχουν τρόπο να αντισταθούν.

 

Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση Πολιτών Πετρούπολης

Αφήστε ένα σχόλιο

Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση Πολιτών Πετρούπολης

Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση Πολιτών Πετρούπολης.

NewsLetter

Ενημερωθείτε