varsamakis

Γιώργος Βαρσαμάκης

Μουσικοσυνθέτης - Καθ. Πιάνου

Ημερομηνία Γέν.: 07/04/1973

 

Λίγα Λόγια

Έγγαμος με δυο παιδιά.

 

Επαγγελματική εμπειρία

Μουσικοσυνθέτης - Καθ. Πιάνου

Σπουδές:

  • Διπλωματούχος πιάνου από το Εθνικό Ωδείο.
  • Πτυχίο φούγκας.
  • Πτυχίο αντίστιξης.
  • Πτυχίο ειδικού αρμονίας.
  • Πτυχιούχος του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου-Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό .
  • Απόφοιτος του Προγράμματος Παιδαγωγικής Κατάρτισης (Ε.Π.ΠΑΙ.Κ) της ΑΣΠΑΙΤΕ.

Έχει συνθέσει μουσική για το θέατρο, για παιδικές θεατρικές παραστάσεις, για μικρού μήκους ταινίες και για ντοκιμαντέρ. Έχουν εκδοθεί και κυκλοφορήσει πέντε δισκογραφικές του δουλειές μουσικά θέματα των οποίων έχουν χρησιμοποιηθεί σε τηλεοπτικά σήριαλ, ντοκιμαντέρ και ως μουσικά σήματα ραδιοφωνικών εκπομπών.

Έχει επίσης συνθέσει έργα για Συμφωνική Ορχήστρα, για κουαρτέτα εγχόρδων, για κιθάρα και ορχήστρα εγχόρδων καθώς και για σόλο κιθάρα. Το 2012 εκδόθηκε το βιβλίο με τίτλο «Μουσικές ιστορίες για πιάνο» με έργα του για σόλο πιάνο. Μουσικά του έργα έχουν παρουσιαστεί από την ορχήστρα σύγχρονης μουσικής της ΕΡΤ στο studio c της ελληνικής ραδιοφωνίας, σε απ ευθείας μετάδοση από το τρίτο πρόγραμμα. Επίσης το 2012 πραγματοποιήθηκε συναυλία με έργα του στο στούντιο c της ελληνικής ραδιοφωνίας υπό το πλαίσιο των ¨Μουσικών Συναντήσεων¨ που διοργάνωσε το Τρίτο Πρόγραμμα σε συνεργασία με τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ. Η συναυλία μεταδόθηκε ζωντανά από τις ραδιοφωνικές συχνότητές του τρίτου προγράμματος.

Από το 2004 έως σήμερα έχει πραγματοποιήσει συναυλίες σε μουσικές σκηνές, σε πολιτιστικούς χώρους αλλά και σε φεστιβάλ στην Αθήνα.( Αίθουσα Ελλήνων Λογοτεχνών, Μουσείο Μπενάκη, αίθουσα συναυλιών ‘La Divina’ του Ateneum, Ιανός, Αυλαία, κ.λπ.) Έχει επίσης πραγματοποιήσει τρείς συναυλίες στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη.

Έχει παραχωρήσει συνεντεύξεις αλλά και παρουσιάσεις μουσικών του έργων σε ραδιοφωνικές εκπομπές στο Δεύτερο και Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, στη ραδιοφωνική συχνότητα του Μελωδία 99,2 στο Κόκκινο 105,5 αλλά και σε άλλους ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας. Από το 2000 εργάζεται ως καθηγητής πιάνου και μουσικής σε ωδεία αλλά και στο μουσικό τμήμα του ΕΜΠ όπου διατέλεσε και ως προϊστάμενος του.

 

Προσωπικό Σχόλιο

Σε μια εποχή όπου οι τοπικές κοινωνίες, δέχονται ολοένα και μεγαλύτερες πιέσεις σε όλα τα επίπεδα ,η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να δημιουργήσει τα αντισώματα απέναντι σε αυτές τις επιθέσεις. Ένα τέτοιο πεδίο δημιουργικής αντίστασης είναι και ο πολιτισμός. Ο πολιτισμός είναι ένα από τα βασικά εργαλεία που διαθέτει η τοπική αυτοδιοίκηση και μέσω αυτού μπορεί να διαμορφώσει το πρόσωπο και τη φυσιογνωμία της πόλης, να δυναμώσει και να ενισχύσει την κοινωνική της συνοχή.

Η τέχνη και ο πολιτισμός σκόπιμα υποβαθμίζονται και γι αυτό η τοπική αυτοδιοίκηση έχει πλέον χρέος να στηρίξει να αναμορφώσει και να διαφοροποιήσει τους ήδη υπάρχοντες θεσμούς ώστε να δώσει, αλλά και να δημιουργήσει τις ευκαιρίες στους δημιουργικούς ενεργά ανθρώπους να εκφραστούν αλλά και να υλοποιήσουν τα οράματά τους. Η τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να χαράξει μια κεντρική γραμμή που θα ακολουθήσει τον τομέα του πολιτισμού με ευαισθησία, φαντασία τόλμη και αποφασιστικότητα με σκοπό την προαγωγή του πολιτισμού στην πόλη μας.

Μέσω του πολιτισμού γίνεται εφικτή η αντίσταση κατά της κυρίαρχης ιδεολογίας και της πολιτιστικής βιομηχανίας που είναι παγιωμένη τις τελευταίες δεκαετίες. Πρέπει να ενθαρρυνθεί η συμμετοχή στην πολιτιστική ζωή, η ελευθερία έκφρασης και δημιουργίας, να υπάρξει ένας πολιτιστικός εκδημοκρατισμός ο οποίος θα δίνει την ελευθερία στην τέχνη και στα έργα της να είναι δικαίωμα όλων των πολιτών ανεξαρτήτως κοινωνικής ή οικονομικής κατηγορίας.

Ο δήμος της Πετρούπολης έχει το ανθρώπινο δυναμικό, τους χώρους αλλά και τα εργαλεία για να πετύχει κάτι τέτοιο και έχει χρέος να τα χρησιμοποιήσει προς τη σωστή κατεύθυνση.

 

Συνδέσεις

 

Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση Πολιτών Πετρούπολης

Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση Πολιτών Πετρούπολης.

NewsLetter

Ενημερωθείτε