Λίγα Λόγια

Παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Επαγγελματική εμπειρία

Σπουδές: Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης ΑΠΘ.

Από το 1996 ως το 2009 εργάστηκε ως διοικητικό στέλεχος σε εταιρείες πληροφορικής και υψηλής τεχνολογίας, μέλος διοικητικού συμβουλίου σε εταιρείες τεχνολογίας στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Από το 2010 ως σήμερα έχει ιδρύσει και εκπροσωπεί εταιρεία παραγωγής λύσεων λογισμικού.

Κοινωνική και Πολιτική δράση

Οργανώθηκε στην αριστερά στα μαθητικά του χρόνια από τις γραμμές των Νέων Πρωτοπόρων και της ΚΝΕ. Συμμετείχε ενεργά στο μαθητικό κίνημα εκλεγμένος επί 6 χρόνια στα δεκαπενταμελή του 2ου Γυμνασίου και του 4ου Λυκείου Πετρούπολης, εκλέχθηκε τρεις φορές πρόεδρος 15μελούς, υπήρξε μέλος του Πανελλαδικού Μαθητικού Συντονιστικού 1986-1987.  Συνέχισε τη συνδικαλιστική του δράση ως φοιτητής, εκλέχθηκε πρόεδρος σχολής και εκπρόσωπος των φοιτητών στο Συμβούλιο Διοίκησης επί τρία έτη. Εκλέχθηκε στο Δ.Σ. του συλλόγου γονέων του 2ου Γυμνασίου Πετρούπολης το 2015.

Προσωπικό Σχόλιο

Ανταποκρίθηκα για δεύτερη φορά στο κάλεσμα του Ν. Σακούτη και της ΡΑΚ, για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο επειδή μοιραζόμαστε τις ίδιες αρχές και αξίες.

Επειδή πιστεύω ότι η αυτοδιοίκηση ως ο δεύτερος πυλώνας του πολιτικού και διοικητικού συστήματος της χώρας μπορεί να αποτελέσει πόλο αντίστασης στις πολιτικές εξαθλίωσης και απάθειας της κοινωνίας, όσο και να προσπαθεί η κεντρική πολιτική σκηνή να την μετατρέψει στο μακρύ χέρι του κεντρικού κρατικού μηχανισμού.

Επειδή η αυτοδιοίκηση είναι χώρος που μπορεί να μας ενώσει σε νικηφόρες διεκδικήσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας της ζωής μας, να μας ενώσει, στους αγώνες για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ της Φυλής, στην προσπάθεια ανατροπής των αποφάσεων για την νομιμοποίηση της καταπάτησης του Ποικίλου, στον λειτουργικό επανασχεδιασμό μιας πόλης φιλικής στους κατοίκους της.

Επειδή ο κοινωνικός αυτοματισμός, η ατομικότητα, η ανάθεση, η απάθεια δεν πρέπει να κυριαρχήσουν και να «ταΐσουν» ακόμα περισσότερο το φασισμό, την αδιαφορία για τα κοινά, τη μοιρολατρία και την άποψη ότι όλοι ίδιοι είναι.

Επειδή η οργανωμένη συλλογική προσπάθεια είναι σήμερα περισσότερο αναγκαία παρά ποτέ, για να αντιστρέψουμε τις επιπτώσεις των μνημονίων, να κερδίσουμε πάλι την πίστη μας στη βελτίωση της ζωής μας, μέσα από αγώνες και διεκδικήσεις.

Επειδή πιστεύω ότι ο Νίκος Σακούτης με την πολυετή εμπειρία του στο Δήμο, στην ΠΕΔΑ, στην ΚΕΔΕ, με το ολοκληρωμένο πρόγραμμα που προτείνει μπορεί να συμβάλει στην βελτίωση της ζωής σε όλες τις γειτονιές της πόλης που γεννήθηκα και ζω εγώ και η οικογένεια μου.

Επειδή τέλος πιστεύω ότι μπορώ να συμβάλλω στην προσπάθεια αυτή με γνώσεις, όρεξη και αρχές.