Το 2013 συγκροτήσαμε την δημοτική μας παράταξη, την "Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση Πολιτών Πετρούπολης", γιατί πιστεύαμε ότι είχαμε υποχρέωση να δραστηριοποιηθούμε

  • για την ουσιαστική ανασυγκρότηση της αυτοδιοίκησης και του δήμου μας
  • για την πλήρη ανατροπή του καθεστώτος που εγκαθίδρυσε τα Μνημόνια και τον «Καλλικράτη»
  • για να σταματήσουμε την ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών και την εγκατάλειψη κάθε κοινωνικής πολιτικής από την Τοπική Αυτοδιοίκηση,
  • για να σταματήσουμε την πλήρη ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών, τη συνολική εκποίηση του πλούτου της πατρίδας μας, στην ενέργεια, στον τουρισμό, στο νερό, στα λιμάνια, στα αεροδρόμια.

Αυτά τα έξι χρόνια δώσαμε και συνεχίζουμε να δίνουμε καθημερινούς αγώνες ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές που συνεχίζουν να καταδυναστεύουν τη ζωή μας. Δώσαμε και συνεχίζουμε  να δίνουμε αγώνες για τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη μας προτείνοντας λύσεις  τόσο στις γειτονιές όσο και στο δημοτικό μας συμβούλιο.

Αντιπαλεύουμε τις εφαρμοζόμενες οικονομικές πολιτικές που έχουν οδηγήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον δήμο μας σε οικονομική ασφυξία στερώντας πολύτιμες υπηρεσίες από τους συνδημότες μας και κυρίως τους οικονομικά ασθενέστερους.

Αντιπαλεύουμε το νέο θεσμικό πλαίσιο για τους δήμους "Κλεισθένης" που υιοθετεί και προβάλλει στο μέλλον ένα συντηρητικότερο και αυταρχικότερο πλαίσιο λειτουργίας τους.

Θέλουμε να μοιραστούμε  την αγανάκτηση για τη ζωή που μας ετοίμασαν και μας επιφυλάσσουν  για αρκετά χρόνια ακόμα, με τον επαγγελματία που χάνει την επιχείρησή του, τον εργαζόμενο που βλέπει  το σπίτι που αγόρασε με κόπους μιας ζωής να βγαίνει σε πλειστηριασμό, το μαθητή που δεν έχει κάποιες φορές ούτε τροφή και καταφεύγει στα συσσίτια,  το νέο επιστήμονα που δεν έχει δουλειά ή που ξενιτεύεται για μια καλύτερη τύχη.

Θέλουμε να αγωνιστούμε μαζί σου για να αποτρέψουμε την ολοκληρωτική κατάρρευση του όποιου κοινωνικού κράτους, που είχαμε κατακτήσει με αγώνες όλα τα προηγούμενα χρόνια. 

Θέλουμε ακόμα να μοιραστούμε μαζί σου την άποψή μας ότι και σε τοπικό επίπεδο υπάρχει πισωγύρισμα και στασιμότητα.

Απόφασή μας είναι να αντιπαρατεθούμε με κάθε κόστος σε αυτή την πολιτική. Πιστεύουμε ότι λύση δεν είναι η απάθεια ,η αδράνεια, η φυγή αλλά ο αγώνας και η δημιουργία. 

Για μια κοινωνία συμμετοχική, αλληλέγγυα προς τον συνάνθρωπο, ισότιμη, χωρίς κοινωνικές ή φυλετικές διακρίσεις.

Μια κοινωνία αγωνιστική που θα διεκδικεί με όλους τους τρόπους αυτό που της ανήκει.
Νοιώθουμε υπερήφανοι διότι πιστεύουμε ότι μπορούμε να αποτελέσουμε τη συνέχεια μιας Ιστορικής Αυτοδιοίκησης, με κυρίαρχες τις δυνάμεις της αριστεράς που δεν συμβιβάστηκε ,δεν υποτάχτηκε ,με παρακαταθήκη τους κοινωνικούς αγώνες που έχτιζαν βήμα το βήμα τις πόλεις μας, δημιουργούσαν θεσμούς και δομές για μία σύγχρονη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Με Δημάρχους – σύμβολα, αγωνιστές, εμπνευσμένους από τους Λαϊκούς Αγώνες.

Οι Αγωνίες μας, οι Φιλοδοξίες μας, Τα Οράματά μας στα χέρια σας…