Σάββατο, 02 Δεκεμβρίου 2023 21:10
Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό!

Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό!

Από τη σημερινή πορεία αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη (από την Πλατεία Ηρώ στην κεντρική Πλατεία Ιλίου) που διοργανώθηκε από τον "Συντονισμό Συλλογικοτήτων και Αγωνιστών στα Δυτικά για την Παλαιστίνη".

 

poreia Palaistini 2

poreia Palaistini 3

poreia Palaistini 1

 

Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2023 14:54
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ
ΣΤΙΣ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 11 ΠΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Καταδικάζουμε την επί 75 χρόνια μαζική σφαγή και γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. Είμαστε σταθερά και αταλάντευτα αλληλέγγυοι με τον αδάμαστο ηρωικό λαό της Παλαιστίνης και στον πολύχρονο αγώνα του ενάντια στην συνεχιζόμενη, βάρβαρη και δολοφονική Ισραηλινή κατοχή.

Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα τον αγώνα του λαού της Παλαιστίνης για Ανεξαρτησία..

Η φυλάκιση 2.500.000 ανθρώπων στη Λωρίδα της Γάζας και η συνεχόμενη συρρίκνωση του με τον κατοχικού τύπου εποικισμό,και η διαρκής κλιμάκωση του πολέμου από την πλευρά του Ισραήλ, την δολοφονική απομόνωση και τη διαρκή εξόντωση άμαχων και παιδιών, δικαιολογημένα,δεν αφήνει περιθώρια στον Παλαιστινιακό λαό , για οποιαδήποτε άλλη μορφή αντίστασης, πέραν από την ένοπλη αντίσταση .

Ο Παλαιστινιακός λαός αγωνίζεται εδώ και δεκαετίες για το δικαίωμα της εθνικής αυτοδιάθεσης και ανεξαρτησίας που του έχει βίαια στερηθεί: Το κράτος - δολοφόνος του Ισραήλ αποθρασύνεται στην πολιτική μαζικής εξόντωσης των Παλαιστινίων με την στήριξη του ιμπεριαλισμού, ΗΠΑ-ΝΑΤΟ διότι έχουν γεωστρατηγικά συμφέροντα στην περιοχή.

Για αυτό ενθαρρύνουν και στηρίζουν έμπρακτα πολιτικά, διπλωματικά, οικονομικά και με στρατιωτική βοήθεια ,κύρια από τις ΗΠΑ και την ΕΕ. τα εγκλήματα του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ ,που δεν έχουν τελειωμό, όπως ο εγκληματικός και απάνθρωπος βομβαρδισμός σχολείων και νοσοκομείων στη Γάζα και τη δολοφονία αμάχων.

Μέχρι στιγμής ξεπερνάνε τις 11.500,και πλέον σε αυτή την ανελέητη επίθεση αυτών των ημερών.

Όσο η αντιδραστική κυβέρνηση του Ισραήλ θα συνεχίζει το πογκρόμ κατά των Παλαιστινίων αυτά τα γεγονότα που βιώνουμε αυτές τις μέρες, οι αιματηρές συγκρούσεις θα είναι αναπόφευκτες. Οι συγκλονιστικές εικόνες της ηρωικής αντίστασης του Παλαιστινιακού λαού, οι εικόνες άοπλων και μικρών παιδιών που τα βάζουν με πάνοπλους στρατιώτες και τεθωρακισμένα άρματα εμπνέουν και συγκινούν καθέναν που θέλει να λέγεται άνθρωπος.

Καταγγέλλουμε την κατάπτυστη η θέση της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και των κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ) που στηρίζουν και σπεύδουν να δικαιολογήσουν το κράτος-δολοφόνο στο όνομα της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας» ,συνέχεια του αντιδραστικού άξονα Ελλάδας- -Κύπρου-Ισραήλ.

Αυτή η αντιδραστική υπαγωγής τους στις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις στην περιοχή, βάζει το λαό μας σε επικίνδυνες περιπέτειες με την πιθανή γενικότερη ανάφλεξη στη Μ. Ανατολή.

Απαιτούμε να γυρίσουν πίσω οι φρεγάτες που στέλνουν σε στήριξη του κράτους δολοφόνου και ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου ,για εμπλοκή της χώρας σε γενικότερα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή .

Δεν τσιμπάμε στην κατάπτυστη μαύρη προπαγάνδα των καθεστωτικών ΜΜΕ που καθοδηγούμενα από τις ΗΠΑ, την ΕΕ και τα κυβερνητικά επιχειρηματικά συμφέροντα ,έχουν αναλάβει εκστρατεία πρωτοφανούς αντιστροφής και παραμόρφωσης της πραγματικότητας.

Προσπαθώντας να παρουσιάσουν το θύμα ως θύτη, τον αμυνόμενο ως επιτιθέμενο, τους βομβαρδισμούς αμάχων ως νόμιμη άμυνα και το κράτος-δολοφόνο και τρομοκράτη ως φορέα δημοκρατίας και αλληλεγγύης!

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό στην πάλη του για ελευθερία, ισότητα, δικαιοσύνη, ανεξαρτησία.

- Να σταματήσουν άμεσα οι βομβαρδισμοί και οι πολεμικές επιχειρήσεις.
- Να ηττηθεί το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ.
- Λευτεριά και ανεξαρτησία στον Παλαιστινιακό λαό
- Καμία εμπλοκή της χώρας μας στα δολοφονικά σχέδια του κράτους του Ισραήλ.
- Όχι στην ιμπεριαλιστική ,εμπλοκή ΗΠΑ ΝΑΤΟ Ε.Ε. στην περιοχή .
- Όχι στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ. Να σταματήσει κάθε στρατιωτική, κατασταλτική και άλλη συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

 

afisa 2 dekemvriou

Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2023 22:03
Τους πήρε ο πόνος για καθαρά σχολεία!

Τους πήρε ο πόνος για καθαρά σχολεία!

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ξανασυζητήθηκε το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία, αφού η Δημοτική αρχή δεν ασχολήθηκε με το πρόβλημα ώστε να καλυφθούν έγκαιρα οι ανάγκες.

Ούτε μόνιμο προσωπικό υπάρχει, ούτε οι προσλήψεις που χρειάζονται -με συμβάσεις- έχουν γίνει.

Έτσι οι δημοτικοί σύμβουλοι Μπουρνάς και Μπουσούνης (Ενεργοί Πολίτες) πρότειναν σαν προσωρινή λύση να αναλάβει ιδιωτικό συνεργείο καθαρισμού τα σχολεία που δεν έχουν προσωπικό.

Ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Βλάχος -πιστός στην νεοφιλελεύθερη πολιτική- υιοθέτησε την πρόταση τους!

Η απάντηση ήρθε όπως ήταν φυσικό τεκμηριωμένα από τον Νίκο Σακούτη:

Πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση μέσω της δημοτικής επιχείρησης για να έχουμε καθαρά και ασφαλή σχολεία.

Δυστυχώς δεν υιοθετήθηκε ούτε από την απερχόμενη διοίκηση -αναμενόμενο- ούτε από την νέα που δεν αντέδρασε στην πρόταση για να μην υπάρξει περαιτέρω διάλυση του δήμου και της καθαριότητας των σχολείων!

Οι εκλογές τελείωσαν, οι προκλήσεις μας περιμένουν και μας χρειάζονται ενεργούς!

Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2023 11:09
ΡΑΚ Πετρούπολης: Παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο της 22ας Νοεμβρίου 2023

ΡΑΚ Πετρούπολης: Παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο της 22ας Νοεμβρίου 2023

Παρεμβάσεις του επικεφαλής της ΡΑΚ Πετρούπολης Νίκου Σακούτη στο Δημοτικό Συμβούλιο της 22ας Νοεμβρίου 2023 για:

 • Την μεταφορά φοιτητών
 • Την αποκατάσταση των βλαβών στο κτίριο του 2ου Λυκείου (παρεμβαίνουν επίσης οι κ.κ. Δέσποινα Ζώτα - μέλος ΔΣ Ένωσης Γονέων Πετρούπολης και Θεοδώρα Γκέλη - Διευθύντρια 2ου Λυκείου Πετρούπολης)
 • Την τοποθέτηση κεραιών
 • Τη συγχώνευση νηπιαγωγείων

Λήψη απόφασης επί πρότασης ψηφίσματος της "ΡΑΚ Πετρούπολης, για την ανθρωπιστική καταστροφή στην Παλαιστίνη - Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό Λαό (Εισηγητής: Νίκος Σακούτης).

Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2023 10:47
2ο ΛΥΚΕΙΟ: Ζητάμε να δεσμευτεί άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο

2ο ΛΥΚΕΙΟ: Ζητάμε να δεσμευτεί άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο

Απαιτούμε να συζητηθεί σήμερα 13/11 όπως έχει ζητήσει και το 2ο Λύκειο, ο οδικός χάρτης για να λειτουργήσει επιτέλους το σχολείο. Απαιτείται η δέσμευση της προηγούμενης και της νέας δημοτικής αρχής αλλά και η πολιτική δέσμευση του Δημοτικού συμβουλίου. Με την παρέμβαση των τεχνικών συνεργείων του Δήμου, με τη ΣΑΤΑ σχολείων ή με νέα εργολαβία να έρθει με εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας θέμα για απόφαση στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο. Οι προφορικές δεσμεύσεις αποδείχτηκε πως δεν έχουν αξία.

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο (30/10/2023) είχαμε εκφράσει την έντονη ανησυχία μας τόσο για την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης των έργων επισκευής του 2ου Λυκείου (διανύουμε ήδη τον 5ο χρόνο!!) όσο και των αναγκαίων παρεμβάσεων που ΔΕΝ προβλέπονται στην εργολαβία που εκτελείται αλλά είναι απαραίτητες για τη λειτουργία του σχολείου. Με αφορμή το αίτημα του συλλόγου γονέων του 2ου Λυκείου που ζητά με έγγραφό του να συζητηθεί στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο (13/11) και να υπάρξει δέσμευση από από τη διοίκηση του δήμου ότι "το σχολείο θα πρέπει να παραδοθεί απόλυτα λειτουργικό, έχοντας γίνει οι απαραίτητες εργασίες που όμως δεν προβλέπει η υπάρχουσα εργολαβία", θέλουμε να τονίσουμε για μια ακόμα φορά ότι το σχολείο δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει ΟΧΙ ΦΕΤΟΣ όπως μας υπόσχονταν αλλά ούτε την επόμενη σχολική χρονιά αν δεν υπάρξει μέρυμνα ώστε να γίνει προμήθεια σε πόρτες και παράθυρα, νέα σώματα καλοριφέρ, μόνωση ταράτσας, ασανσέρ για τους μαθητές, γραμμές ίντερνετ, παρεμβάσεις στα εργαστήρια και στην αίθουσα εκδηλώσεων. Η λήψη απόφασης σήμερα είναι επιβεβλημένη, αυτά τα παιδιά δεν μπορούν να είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού!

Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2023 14:58
Παρεμβάσεις του Νίκου Σακούτη στο Δημοτικό Συμβούλιο της 30ης Οκτωβρίου 2023

Παρεμβάσεις του Νίκου Σακούτη στο Δημοτικό Συμβούλιο της 30ης Οκτωβρίου 2023

Δείτε τις παρεμβάσεις του επικεφαλής της ΡΑΚ Πετρούπολης Νίκου Σακούτη στο Δημοτικό Συμβούλιο της 30ης Οκτωβρίου 2023 για:

 • Τη λύση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πετρούπολης
 • Το Πρόγραμμα Απασχόλησης Μακροχρονίων Ανέργων 55-67 ετών
 • Την δημοπράτηση του έργου για το Θέατρο Πέτρας και το έργο στο Άλσος Αγίου Δημητρίου
 • Την προσφυγή των εργαζομένων Δήμου Πετρούπολης
 • Την Κινηματογραφική Λέσχη Πετρούπολης
 • Την τοποθέτηση κεραιών
 • Την εκδήλωση "Λευκή Νύχτα"
 • Την ανάπλαση της 25ης Μαρτίου
 • Την αποκατάσταση των βλαβών στο κτίριο του 2ου Λυκείου

Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2023 12:42

ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΤΩΡΑ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ - ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΗΝ Ι.Κ.Α

Οι εκλογές τελείωσαν τα προβλήματα όμως οξύνονται.

Η δημιουργία Κέντρου Υγείας 24ώρου λειτουργίας στο κτίριο του πρώην Ι.Κ.Α είναι καθολικό αίτημα της πόλης μας και ομόφωνη απόφαση του δημοτικού μας συμβουλίου. Καθ’όλη τη διάρκεια τόσο των βουλευτικών όσο και των αυτοδιοικητικών εκλογών η απαίτηση αυτή απασχόλησε την πόλη μας. Παρήλασε δε πληθώρα υποψηφίων -κυρίως κυβερνητικών- με καθησυχαστικές υποσχέσεις ότι έχει δρομολογηθεί η λύση του. Πριν κατακάτσει ο κουρνιαχτός των υποσχέσεων ήρθε η σκληρή νεοφιλελεύθερη πραγματικότητα. Όχι μόνο δεν έχει δρομολογηθεί η ίδρυση του Κέντρου Υγείας, αλλά ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ και οι τρεις ( ωρλ, γυναικολόγος, χειρουργός) από τους τέσσερις εναπομείναντες γιατρούς (παραμένει μόνο η παιδίατρος!!!)

Για να μην σφραγιστεί οριστικά το κτίριο οφείλουν ΤΩΡΑ η απερχόμενη δημοτική αρχή αλλά και η νέα να υλοποιήσουν την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ώστε να έχουμε την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που μας αξίζει.

Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2023 11:14

Να μην αφήσουμε να σηκώσει κεφάλι ο φασισμός και ο ναζισμός!

Μία από τις σημαντικότερες επετείους της χώρας μας είναι ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου. Μία ημέρα που εορτάζεται η έναρξη του πολέμου κατά της φασιστικής Ιταλίας ωστόσο συμπυκνώνει τον αγώνα κατά του φασισμού, του ναζισμού, το μεγαλείο της Εθνικής Αντίστασης και εν τέλει τη νίκη του ελληνικού λαού και της ανθρωπότητας κατά των φασιστικών-ναζιστικών δυνάμεων σε μια κρίσιμη ιστορική στιγμή για το ανθρώπινο γένος.

Η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρα μνήμης και απόδοσης τιμής για τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα της χώρας μας και τα εκατομμύρια της ανθρωπότητας, πάνω από όλα όμως είναι το χρέος το δικό μας να μην αφήσουμε να σηκώσει κεφάλι ο φασισμός και ο ναζισμός.

Λίγες μέρες πριν ολοκληρώσει τη θητεία της η απερχόμενη διοίκηση προέβη σε μια πρόκληση. Τοποθέτησε ως τελετάρχη του εορτασμού, για ακόμα μια φορά, τον δημοτικό σύμβουλο ο οποίος απασχόλησε το δημοτικό μας συμβούλιο με τις προκλητικές δηλώσεις του ως νοσταλγός των καταδικασμένων ιδεολογιών.

Ζητάμε έστω και την τελευταία στιγμή, ως ελάχιστο φόρο τιμής στα θύματα, την αντικατάστασή του και στην εκφώνηση του πανηγυρικού την καταδίκη νεοφασιστικών και νεοναζιστικών απόψεων και πρακτικών.

Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2023 21:20

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

Συγχαρητήρια στη Λαϊκή Συσπείρωση και στον Βαγγέλη Σίμο, νέο Δήμαρχο της πόλης μας για την εκλογική τους επιτυχία στο δεύτερο γύρο της 15ης Οκτώβρη. Καλή επιτυχία στο έργο τους.

Η επόμενη μέρα βρίσκει τον Βαγγέλη Σίμο στο τιμόνι του δήμου μας, μπροστά σε οξυμένα προβλήματα που επιζητούν άμεση λύση.

Τα σημαντικότερα από αυτά:

- Την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, με έμφαση την καθαριότητα, την εφαρμογή ρευμάτων ανακύκλωσης, την οικιακή και δημοτική κομποστοποίηση με ανάπτυξη δημοτικών δομών.

- Προσβασιμότητα για όλους και όλες που είναι ακόμα ζητούμενο.

- Τη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων και των όρων για την άσκηση δωρεάν, μαζικού αθλητισμού.

- Η υπεράσπιση του Δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών της αυτοδιοίκησης. ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, με δημιουργία όρων μαζικής διεκδικητικής στάσης από το Δημοτικό Συμβούλιο και τους κατοίκους της πόλης.

- Η αντιμετώπιση των διεκδικητών- καταπατητών δομημένων και αδόμητων εκτάσεων του Ποικίλου Όρους, που έχουν μοναδικό σκοπό την τσιμεντοποίησή του, πρέπει να είναι άμεση και αποφασιστική. Τις προθέσεις της κυβέρνησης τις γνωρίζουμε, ο δρόμος είναι ένας και μοναδικός που πρέπει να ακολουθήσουμε, η απαίτηση από τη νέα Δημοτική Αρχή με συμπαραστάτη την κοινωνία και το δημοτικό συμβούλιο προς το Κεντρικό κράτος είναι να χαρακτηρίσει επιτέλους την περιοχή ως δημόσια και δασική.

- Το συνεχιζόμενο έγκλημα «Χωματερή της Φυλής», πρέπει να τελειώσει άμεσα και οριστικά. «Να κλείσει το σύνολο της εγκατάστασης της ΟΕΔΑ Φυλής που αποκαλούμε ως '' Χωματερή της Φυλής''». Βρισκόμαστε σε κρίσιμη καμπή, η νέα δημοτική αρχή έχει χρέος, ενεργοποιώντας το λαό, να αποτρέψει:

 • τη δημιουργία νέας χωματερής, ως επέκταση της υπάρχουσας
 • την κατασκευή νέου εργοστασίου μηχανικής ανακύκλωσης μεγαλύτερο από το σημερινό(ΕΜΑΚ)
 • την κατασκευή εργοστασίου ΚΑΥΣΗΣ απορριμμάτων

- Η αντιπλημμυρική θωράκιση δεν επιδέχεται άλλη καθυστέρηση, για να μην έχουμε φαινόμενα όπως αυτά που συνέβησαν πρόσφατα. Οι λύσεις που προωθούνται από την Περιφέρεια και τη σημερινή διοίκηση του δήμου μας μάλλον εργολαβικά συμφέροντα εξυπηρετούν παρά θωρακίζουν την πόλη.

- Τη διεκδίκηση ύπαρξης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με την ίδρυση Κέντρου Υγείας στο κτίριο του πρώην ΙΚΑ.

- Η διεκδίκηση στελέχωσης του Δήμου με μόνιμο και εκπαιδευμένο προσωπικό για τις ανάγκες του Δήμου, ώστε να έχουμε αποτελεσματικές υπηρεσίες είναι άμεση ανάγκη. Οι κάθε μορφής ελαστικές σχέσεις εργασίας αποδυναμώνουν το δήμο μας και καθιστούν τους κακοπληρωμένους εργαζόμενους σε ομήρους.

- Η διεκδίκηση νέας σχολικής στέγης με έμφαση στην επίλυση των χρόνιων προβλημάτων κυρίως στη φοίτηση των νηπίων και προνηπίων, αλλά και η συντήρηση των υφιστάμενων σχολικών εγκαταστάσεωνΔεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε προνήπια στοιβαγμένα σε κοντέϊνερ.

- Πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας για τα σχολεία.

- Την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού στην πόλη, με την άμεση έναρξη υλοποίησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), με την ανάπτυξη πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων,την ουσιαστική ενίσχυση της δημοτικής συγκοινωνίας, τη βελτίωση των χώρων πράσινου, για να γίνει η πόλη βιώσιμη.

- Την πολιτιστική αναβάθμιση της πόλης και την ουσιαστική διεθνοποίηση του Φεστιβάλ του Θεάτρου Πέτρας ώστε να καταστεί χώρος προαγωγής πολιτισμού και όχι προώθηση της κουλτούρας "νυχτερινής πίστας". Την αξιοποίηση των φορέων και ανθρώπων του πολιτισμού της πόλης μας για την ποιοτική βελτίωση της ζωής μας, αλλά και ως μοχλό για την ανάπτυξη της πόλης μας. Η νέα δημοτική αρχή να απαντήσει δυναμικά στην επιχειρούμενη αλλοίωση της φυσιογνωμίας του χώρου του Θεάτρου Πέτρας.

- Την αντιμετώπιση των προβλημάτων της αγοράς και των επαγγελματιών της πόλης, προς όφελος των κατοίκων της και όχι με λογικές "Λευκής Νύχτας".

- Την τεχνολογική αναβάθμιση του Δήμου και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών δωρεάν στους πολίτες.

- Η στήριξη στις οικογένειες που έχουν ανάγκη μέσα από την οργάνωση της αλληλεγγύης και η υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, έμπρακτα από τη Δημοτική Αρχή. Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό, κανένα παιδί χωρίς το ποιοτικό γεύμα στο σχολείο.

Προεκλογικά ζήσαμε διαγωνισμό αφίσας και πανό, κοκορομαχίες και άγονες αντιπαραθέσεις. Δεν μπορούν όσοι συμμετείχαν σε αυτήν την κούρσα να είναι υπερήφανοι. Δεν καλύπτονται έτσι οι ανάγκες των πολιτών,όλοι φυσικά θα κριθούμε.

Η νέα δημοτική αρχή οφείλει να πάρει πρωτοβουλίες ώστε να ακυρώσει στην πράξη το αντιδημοκρατικό -αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του δήμου μας, ενάντια στη λειτουργία του δήμου ως μακρύ χέρι του κράτους, αναβαθμίζοντας το περιθωριοποιημένο δημοτικό συμβούλιο, υλοποιώντας τις ομόφωνες αποφάσεις του δημοτικού μας συμβουλίου για τα μεγάλα ζητήματα, ενεργοποιώντας τους φορείς της πόλης μας και κάνοντας πρωταγωνιστές στη λήψη και υλοποίηση των αποφάσεων μέσω κινηματικών διαδικασιών και λαϊκών συνελεύσεων τους ΠΟΛΙΤΕΣ της πόλης μας.

Γνωρίζουμε όλοι ότι η νέα σύνθεση του δημοτικού μας συμβουλίου, είναι αποτέλεσμα του αντιδημοκρατικού -καλπονοθευτικού νόμου που προώθησε η κυβέρνηση για την υλοποίηση των σχεδίων της. Να τον καταργήσουμε στην πράξη.

Τονίσαμε με όλους τους δυνατούς τρόπους, ότι σε όποια θέση βρισκόμασταν την επομένη των εκλογών, θα συνεχίζαμε να αγωνιζόμαστε όπως κάναμε μέχρι σήμερα Η αντιμετώπιση των ζητημάτων της πόλης εκτός από προθέσεις απαιτεί θέσεις και δράσεις.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε ως δημοτική παράταξη -μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο- με τους πολίτες που μας στήριξαν, με τα μέλη μας και τον εκλεγμένο δημοτικό μας σύμβουλο, να παρεμβαίνουμε, να διεκδικούμε και να αγωνιζόμαστε για τη πόλη και τη ζωή των κατοίκων της Πετρούπολης.

Για τη Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση
Πολιτών Πετρούπολης
Ο επικεφαλής – Δημοτικός Σύμβουλος
Νίκος Σακούτης

Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2023 12:14

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ (ΡΑΚ) ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ευχαριστούμε τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσες μας που μας τίμησαν με την ψήφο τους, εμπιστεύθηκαν το πρόγραμμά μας, αξιολόγησαν θετικά τη δράση μας και μας έδωσαν τη δυνατότητα να εκπροσωπούμαστε στο νέο δημοτικό συμβούλιο. Ευχαριστούμε τα μέλη και τους φίλους/ες της παράταξης μας που με αυταπάρνηση, διάθεση και αγωνιστικότητα βοήθησαν αφιερώνοντας τον πολύτιμο χρόνο τους σε δύσκολες συνθήκες.
 
Το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών επιβεβαίωσε αυτό που είχε καταγραφεί στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, δηλαδή την πολιτική ηγεμονία της ΝΔ . Τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα στη χώρα μας -σιδηροδρομικό ατύχημα στα Τέμπη, πυρκαγιές, πλημμύρες- δείχνουν ότι τα αδιέξοδα και τα μεγάλα προβλήματα παραμένουν και είναι απόρροια της εφαρμογής, δεκατρία χρόνια τώρα, της σκληρής νεοφιλελεύθερης πολιτικής και στην Τ.Α., της ''υπεξαίρεσης'' των θεσμοθετημένων πόρων των δήμων, του ασφυκτικού αντιδημοκρατικού πλαισίου λειτουργίας τους και μετατροπής της αυτοδιοίκησης σε μακρύ χέρι εφαρμογής των αντιλαϊκών μέτρων του κράτους. Είναι απόρροια των ιδιωτικοποιήσεων της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας, της επιβολής όλων των μορφών ελαστικών σχέσεων εργασίας, της κατάργησης του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των δήμων με την ίδρυση και προώθηση Ανωνύμων Εταιριών που είναι οι Αναπτυξιακοί Οργανισμοί.
 
Ο πρώτος γύρος των εκλογών, εξαιτίας του νέου αντιδημοκρατικού εκλογικού νόμου, δεν ανέδειξε στην τελική του μορφή νέο δημοτικό συμβούλιο. Η τελική του σύνθεση θα είναι απόρροια του αποτελέσματος του δεύτερου γύρου. Ο κίνδυνος να αποτυπώνεται στη σύνθεσή του μια ακόμη πιο συντηρητική στροφή είναι υπαρκτός αφού θα κυριαρχούν οι δυνάμεις που υιοθετούν νεοφιλελεύθερες και αντιλαϊκές πολιτικές, συμπεριλαμβάνοντας ακόμα και ακροδεξιά στοιχεία .
 
Η δημοτική μας κίνηση (Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση Πολιτών Πετρούπολης) όλα αυτά τα χρόνια -όχι τώρα προεκλογικά όπως έκαναν ορισμένοι- αναδεικνύει τα σημαντικά προβλήματα που αφορούν όλους μας με έμφαση στην καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής, το περιβάλλον, τη διαχείριση απορριμμάτων -αγωνιζόμενοι για το οριστικό κλείσιμο της εγκατάστασης της χωματερής της Φυλής-, την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας -Ποικίλο Όρος δημόσια δασική έκταση-, την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, την υγεία, την παιδεία. Το αποτέλεσμα των εκλογών τόσο το ποσοστό μας όσο και η αποχή δεν είναι για πανηγυρισμούς. Εμείς, όπως έχουμε αποδείξει, με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, θα συνεχίσουμε αταλάντευτα τον αγώνα μας τόσο στο δημοτικό συμβούλιο όσο και στις γειτονιές της Πετρούπολης.
 
Ο δεύτερος γύρος των εκλογών φέρνει τον κ. Σ. Βλάχο (Ενωμένη Πετρούπολη) κ. Β. Σίμο (Λαϊκή Συσπείρωση) διεκδικητές για την θέση του δημάρχου, κατακτώντας βέβαια -ελέω νέου εκλογικού νόμου- πλασματικά την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου. Για μας είναι ξεκάθαρο ότι ο πολιτικός χαρακτήρας, το πρόγραμμα της παράταξης του κ. Βλάχου και οι θέσεις που πρεσβεύει βρίσκονται σε αντίθετη κατεύθυνση από τη δική μας.
 
Οι πολιτικές και πρακτικές που εφάρμοσε ή προσπάθησε να εφαρμόσει ήταν σε ευθεία εναρμόνιση με τις κυβερνητικές επιλογές και κατευθύνσεις. Πολύ περισσότερο με τις συμμαχίες που έχουν διαμορφώσει θα θέσουν την πόλη μας, την λειτουργία του δήμου και τις ζωές μας σε χειρότερη κατάσταση. Καλούμε τους/τις ψηφοφόρους να γυρίσουν την πλάτη στην δημοτική παράταξη του Βλάχου ότι και αν ψήφισαν στον Α' γύρο. Όσον αφορά τον κ. Σίμο (Λαϊκή Συσπείρωση) παρά το ότι συμπορευθήκαμε στηρίζοντας κοινές αποφάσεις στο δημοτικό συμβούλιο -παρά τις διαφορές μας- σε κρίσιμα ζητήματα για την πόλη μας και τους κατοίκους της, δεν ανταποκρίθηκε στα καλέσματά μας για ενωτική δράση ανάπτυξης αγώνων και προώθησης των ομόφωνων αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου. Άλλωστε κριτική, ότι δεν ανταποκρίθηκε η προηγούμενη διοίκηση Σίμου στις ανάγκες και τα αιτήματα των πολιτών, είχαμε ασκήσει και στην προηγούμενη διοίκηση (2014-2019) του κ. Σίμου. Για εμάς Αριστερά εκτός των άλλων σημαίνει ενωτικές πρωτοβουλίες για την ενεργοποίηση της κοινωνίας και την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων. Καλούμε την Λαϊκή Συσπείρωση να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις παρακάμπτοντας το αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο και εκλογικό νόμο. Όλα όσα επιβάλλαμε σαν αποφάσεις του Δημοτικού συμβουλίου για την στελέχωση Κέντρου Υγείας στην Πετρούπολη, για τη σχολική στέγη, για το δημόσιο δασικό χαρακτήρα του Ποικίλου, για την απομάκρυνση και το κλείσιμο του συνόλου της Χωματερής, για την υπεράσπιση της λαϊκής περιουσίας και κυρίως για την καθημερινότητα των κατοίκων της πόλης (καθαριότητα, κυκλοφορία, πεζοδρόμια, κοινωνικές υπηρεσίες) χρειάζεται με πρωτοβουλία της νέας δημοτικής αρχής και τη στήριξη του Δημοτικού συμβουλίου και των πολιτών να γίνουν πράξη. Στις παρούσες συνθήκες καλούμε τον λαό της Πετρούπολης να στηρίξει τη Λαϊκή Συσπείρωση με επικεφαλής τον Βαγγέλη Σίμο. Γνωρίζουμε πως αν ήμασταν εμείς αντίπαλοι με την παράταξη Βλάχου, η Λαϊκή Συσπείρωση δεν θα έπαιρνε απόφαση στήριξης μας.
 
Στα επόμενα πέντε χρόνια, εμείς επιδιώκοντας τη στήριξη των δημοτών θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα του δήμου μας και των υπηρεσιών του, υπεράσπιση του δικαιώματος στα κοινωνικά αγαθά (υγεία, παιδεία, ρεύμα, κατοικία, αθλητισμός, πολιτισμός). Θα επιδιώξουμε να βρεθούμε και κοντά σε αυτούς που απείχαν για να γίνει ισχυρότερη η φωνή της αντίστασης. Συνεχίζουμε τους αγώνες για την υπεράσπιση του Ποικίλου Όρους, του οριστικού τέλους του εγκλήματος που συντελείται με την διαχείριση των απορριμμάτων στην «Φυλή» την αντιπλημμυρική θωράκιση της Πόλης, το δικαίωμα στην ζωή και την δουλειά των νέων ανθρώπων.