Tsiropoulos Axilleas

Τσιρόπουλος Αχιλλέας-Στέφανος

Φοιτητής - μέλος ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου "Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών", εργαζόμενος στην εστίαση

Ημερομηνία Γέν.: xx/xx/xxxx

Λίγα Λόγια

 Ο Αχιλλέας-Στέφανος Τσιρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 2000. Είναι τελειόφοιτος στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Παράλληλα με τις σπουδές του εργάζεται στον κλάδο της εστίασης.

Από τα μαθητικά του κιόλας χρόνια ήταν παρών στα «μπλοκ» του μαθητικού κινήματος ενάντια στην Τράπεζα Θεμάτων και το νόμο Γαβρόγλου και πλέον εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φοιτητικού Συλλόγου της σχολής του. Από την αρχή των σπουδών του συνδικαλίζεται ενεργά μέσα από το δίκτυο των σχημάτων των ΕΑΑΚ, πρωτοστατώντας στις γραμμές του φοιτητικού κινήματος και των κινημάτων που ξεπήδησαν τα τελευταία χρονια. Παράλληλα είναι δραστήριο μέλος του αντιφασιστικού κινήματος δίνοντας το παρών σε πληθώρα αντιφασιστικών πρωτοβουλιών και δράσεων.

Συμμετέχει ενεργά στους αγώνες των κατοίκων του δήμου μας και της Αττικής γενικότερα, στις κινητοποιήσεις για την απομάκρυνση του ΧΥΤΑ της Φυλής και ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.