sakoutis

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

 

Το 2013 συγκροτήσαμε την δημοτική παράταξη, "Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση Πολιτών Πετρούπολης", γιατί πιστεύαμε ότι είχαμε υποχρέωση να δραστηριοποιηθούμε:

Για την ουσιαστική ανασυγκρότηση της αυτοδιοίκησης και του δήμου μας, για την πλήρη ανατροπή του καθεστώτος που εγκαθίδρυσε τα Μνημόνια και τον «Καλλικράτη», για να σταματήσουμε την ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών και την εγκατάλειψη κάθε κοινωνικής πολιτικής από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για να σταματήσουμε την πλήρη ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά

Αυτά τα έξι χρόνια δώσαμε και συνεχίζουμε να δίνουμε καθημερινούς αγώνες με σημαντικές επιτυχίες, ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές που συνεχίζουν να καταδυναστεύουν τη ζωή μας. Δώσαμε και συνεχίζουμε να δίνουμε αγώνες για τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη μας, προτείνοντας λύσεις τόσο στις γειτονιές όσο και στο δημοτικό συμβούλιο.

Θέλουμε να μοιραστούμε την αγανάκτηση για τη ζωή που μας ετοίμασαν και μας επιφυλάσσουν για αρκετά χρόνια ακόμα, θέλουμε να αγωνιστούμε μαζί σου, για την βελτίωση των όρων της ζωής μας στην Πετρούπολη, με πρόγραμμα και θέσεις ρεαλιστικές, με διεκδικήσεις. Δεν βολευόμαστε στην «χρηστή διαχείριση», απαιτούμε την Πετρούπολη που μας αξίζει και καταθέτουμε εφαρμόσιμες προτάσεις για να το πετύχουμε.

Οι αρχές μας

Ο αγώνας μας στην Τ.Α. είναι πρώτα από όλα αγώνας επιβίωσης της αυτοδιοίκησης, ανατροπή του οικονομικού και θεσμικού πλαισίου που την έχει μετατρέψει σε μακρύ χέρι του κράτους εφαρμογής όλων των αντιλαϊκών, νεοφιλελεύθερων πολιτικών και στην συνέχεια επαναπροσδιορισμού της σε νέες βάσεις. Συνεπώς, δεν παλεύουμε για τον εξωραϊσμό της βάρβαρης αυτής πολιτικής, αλλά για την πλήρη ανατροπή της.

ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ, ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ ΚΑΙ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ. ΩΣ ΕΔΩ.

Απευθύνουμε ανοικτή πρόσκληση συνεργασίας στις Δημοκρατικές Δημοτικές Παρατάξεις της πόλης, χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις, χωρίς υπερτροφικά εγώ και αλαζονεία, χωρίς άλλους αυτόκλητους σωτήρες.

Να συναντηθούμε με προγραμματικές αρχές στους δρόμους της διεκδίκησης για την πόλη που μας χρειάζεται.

Να σχεδιάσουμε μαζί την Πετρούπολη των επόμενων ετών προς όφελος των κατοίκων της, με αγώνες και διεκδικήσεις απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τον διχασμό. Απευθυνόμαστε σε όποιους η κατάληψη μιας θέσης στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι λάφυρο ή ικανοποίηση της ματαιοδοξίας του, αλλά γνήσια διάθεση προσφοράς. Σε όσους διαθέτουν προγραμματικές θέσεις και προτάσεις που μπορούν να αθροιστούν για τη διαμόρφωση του Σχεδίου Πετρούπολη 2030, αλλά ταυτόχρονα για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων καθημερινότητας στην πόλη.

- Να υψώσουμε ασπίδα κοινωνικής προστασίας για να αναχαιτίσουμε την ανθρωπιστική κρίση. Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη δουλειά, στην κατοικία, την πρόσβαση στο νερό και ηλεκτρικό ρεύμα, να στηρίξουμε τους ανέργους και τους νέους που βλέπουν ως μοναδική διέξοδο τον ξενιτεμό. Να διατηρήσουμε, να ενισχύσουμε και να δημιουργήσουμε κοινωνικές δομές για όλα τα συλλογικά αγαθά (τροφή, υγεία, παιδεία, πολιτισμός, αθλητισμός).

- Να υπερασπιστούμε το περιβάλλον, τον δημόσιο χώρο (πεζοδρόμια, πλατείες, αστικό και περιαστικό πράσινο) και την ίδια την πόλη μας ως αγαθό αδιαπραγμάτευτα δημόσιο και κοινωνικό.

- Να αλλάξουμε την ποιότητα της ζωής των πολιτών και να δημιουργήσουμε χώρους όπου ελεύθερα θα μπορούν να εκφράζονται, να επικοινωνούν και να δρουν. Για εμάς η πολιτισμική δημιουργία και έκφραση αποτελεί αναγκαία και ικανή συνθήκη για να μπορέσει να αλλάξει η πόλη μας.

 

koinoniki politiki 800

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 

- Ανάπτυξη ολοκληρωμένης έρευνας, σε συνεργασία με πανεπιστήμια, για τις ανάγκες της πόλης και αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας στην ανάπτυξη προγραμμάτων κοινωνική πολιτικής.

- Νέο κανονισμό λειτουργίας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου που θα προβλέπει αύξηση μόνιμου προσωπικού στις απαραίτητες ειδικότητες: Κοινωνιολόγος, Ψυχολόγος/ Παιδοψυχολόγος, Κοινωνικός Λειτουργός, Εργοθεραπευτής Λογοθεραπευτής.

- Αναβάθμιση των υπηρεσιών του Συμβουλευτικού Σταθμού για την υποστήριξη ανέργων, απόρων, ατόμων με ειδικές ανάγκες

- Αναβάθμιση της λειτουργίας του Κοινωνικού παντοπωλείου με διανομές τροφίμων και ρούχων για τους πολίτες που έχουν ανάγκη.

- Επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος σε κατοικίες με ευθύνη του δήμου και με κοινωνικά κριτήρια.

- Δομή πληροφόρησης και υποστήριξης των πολιτών για δάνεια, πλειστηριασμούς, προβλήματα με τράπεζες, νομικές συμβουλές

- Καλύτερη λειτουργία των τεσσάρων ΚΑΠΗ με ιατρική και ψυχολογική υποστήριξη.

- Διεύρυνση των παροχών – υπηρεσιών του ΚΑΠΗ και σε άνεργους ενήλικους συμπολίτες μας για ανακούφισή τους (εκδρομές, θερινά μπάνια, θέατρο).

- Ειδικά προγράμματα ενίσχυσης.

- Δημιουργία ειδικού κέντρου φροντίδας ΑΜΕΑ, με δράσεις πρόληψης και προαγωγής της ψυχοσωματικής υγείας, λειτουργία ομάδων στήριξης και δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις δομές του Δήμου.

 

paideia 800

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

 

Όλα τα προηγούμενα χρόνια εμείς μέσα από τους φορείς της εκπαίδευσης, μαζί με τους φορείς των εκπαιδευτικών, τους συλλόγους και την Ένωση γονέων, διεκδικούμε καλύτερη παιδεία, δεν «ανακαλύψαμε» τώρα τα σχολεία της Πετρούπολης. Οι διεκδικήσεις μας σε αρκετές περιπτώσεις έφεραν επιτυχίες και προκαλούν αμηχανία στη σημερινή διοίκηση του Δήμου που περιορίζεται στην έκδοση ανακοινώσεων, ενώ αρνείται να συνεργαστεί στις διεκδικήσεις με εκπαιδευτικούς και γονείς. Δεν έχουμε καμία ομοιότητα ούτε με τις παρατάξεις που στηρίζει άμεσα και έμμεσα στην πόλη η Νέα Δημοκρατία οι οποίες απέχουν από κάθε διεκδίκηση, ούτε με την πρόσφατη εμφάνιση των «Μαυρογιαλούρων» του ΣΥΡΙΖΑ που «τάζουν στους ιθαγενείς» την ικανοποίηση των αιτημάτων των σχολείων.

Οι προτάσεις μας συνοπτικά:

- Προτεραιότητά μας η σχολική στέγη, ειδικά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση: πέντε νηπιαγωγεία και το 11ο δημοτικό πρέπει επιτέλους να γίνουν πραγματικότητα.

- Σταθερή συντήρηση και αντισεισμική θωράκιση των σχολικών χώρων και διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων για την αναβάθμιση τους.

- Μητρώο συντηρήσεων των σχολικών μονάδων, ανοιχτό στους πολίτες και στους συλλόγους γονέων για κοινωνικό έλεγχο.

- Βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων και ανοιχτά σχολεία τα απογεύματα για να γίνουν κέντρα πολιτιστικής δράσης και συνεύρεσης των μαθητών και γονέων.

- Διεκδίκηση σίτισης για όλους τους μαθητές, με άμεση προτεραιότητα σε όσους έχουν ανάγκη.

- Δωρεάν ιατρικός έλεγχος με τις απαραίτητες εξετάσεις και εμβολιασμοί για όλους τους μαθητές.

- Συνεργασία με τους συλλόγους εκπαιδευτικών και γονέων και λειτουργία κοινωνικού φροντιστηρίου.

 

ygeia 800

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

 

Το Δημόσιο Υγειονομικό Σύστημα της χώρας μας βρίσκεται υπό κατάρρευση. Η χρηματοδότηση του Δημόσιου Υγείας την εποχή των μνημονιακών κυβερνήσεων συρρικνώθηκε από το 6,8% , στο 4,8%-5% του ΑΕΠ το χαμηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη, ενώ η Ελλάδα των μνημονίων είναι πρωταθλήτρια στις ιδιωτικές δαπάνες υγείας , αναγκάζοντας τους ασθενείς να πληρώνουν όλο και περισσότεροι από τη τσέπη τους .

Η υγεία παύει να είναι αγαθό αλλά γίνεται εμπόρευμα. Είναι συνειδητή αυτή η επιλογή όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων. Η συμμετοχή των ασθενών στη φαρμακευτική δαπάνη εκτοξεύτηκε από το 10% μέχρι και το 40%. Αν αυτά τα στοιχεία είναι ο κανόνας για τη χώρα μας , για την Πετρούπολη τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Γιατί η πόλη μας διαθέτει ιδιόκτητο κτίριο που μπορεί να στεγάσει όλες τις ιατρικές υπηρεσίες που μένει –σχεδόν- άδειο από Ιατρικό προσωπικό με αποτέλεσμα όσοι έχουν ανάγκη ιατρικών υπηρεσιών να μην εξυπηρετούνται. -Και τι έκανε η Δημοτική αρχή για αυτό; «Πανηγύριζε» υποκριτικά κάθε φορά που μια –δυο ειδικότητες γιατρών έφταναν στην πόλη ! Δεν έβγαζε μιλιά, όταν τα ιατρεία άδειαζαν από γιατρούς.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

- Κοινωνικό ιατρείο και φαρμακείο για όλους τους ανασφάλιστους με συνεργασία των γιατρών και φαρμακοποιών της πόλης μας, που για μικροπολιτικές σκοπιμότητες η Δημοτική Αρχή τους αγνόησε.

- Δυνατότητα προληπτικού ελέγχου και εμβολιασμού όλων των παιδιών και εφήβων, με κάρτα υγείας μαθητή.

- Υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης σε συνεργασία με το συμβουλευτικό σταθμό και τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου (που είναι υποστελεχωμένες) με το ανάλογο προσωπικό ψυχολόγων, νοσηλευτικού προσωπικού, κοινωνικών λειτουργών.

- Στελέχωση του Κέντρου Υγείας για να έχει δυνατότητα για πρόληψη διαχείριση και παρακολούθηση χρόνιων νοσημάτων.

- Υποστήριξη μητέρων εγκύων και μητέρων κατά τη διάρκεια του θηλασμού.

- Προληπτικός έλεγχος για τεστ Παπ , Οδοντιατρικό ιατρείο, αιμοδοσία , αιματολογικές εξετάσεις.

 

exipni poli 800

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ, ΕΞΥΠΝΗ ΠΟΛΗ

 

Η πρόταση μας για την πόλη που θέλουμε, περιλαμβάνει την ανάπτυξη της Στρατηγικής «Πετρούπολη έξυπνη πόλη», στα πρότυπα δράσεων που εξελίσσονται σε παγκόσμιο επίπεδο. Νέες δυνατότητες παρέχονται σε επίπεδο αυτοδιοίκησης ως αποτέλεσμα της τεχνολογικής προόδου προς όφελος των πολιτών. Δεν χαρίζουμε τα επιτεύγματα της επιστήμης, στα μεγάλα πολυεθνικά κεφάλαια. Δεν αποδεχόμαστε ΣΔΙΤ ή ανταποδοτικότητα από την αξιοποίηση δημόσιων δεδομένων ή και δημοσίου χώρου. Προτείνουμε συγκεκριμένη στρατηγική και δράσεις.

Οι προτάσεις μας ενδεικτικά:

- Ανάπτυξη Ευρυζωνικού Ασύρματου Δικτύου σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους.

- Ψηφιακό Δημαρχείο για την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση δημοτών και επιχειρήσεων.

- Ψηφιακή Πλατφόρμα συμμετοχικότητας για τη διαρκή διαβούλευση όλων των θεμάτων της πόλης με τους φορείς και τους δημότες, αλλά και την εκτέλεση συμμετοχικού προϋπολογισμού.

- Ψηφιακή Πλατφόρμα για την ανάδειξη τοπικών επιχειρήσεων και πολιτιστικής προώθησης.

- Ψηφιακή Πλατφόρμα για υποστήριξη δράσεων ασφάλειας και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών.

- Συνδυασμένες δράσεις έξυπνης κινητικότητας μέσω κινητού, δρομολόγια δημοτικής συγκοινωνίας, διαχείριση στάθμευσης, πολιτικές αποφυγής χρήσης αυτοκινήτου.

- Έξυπνη Διαχείριση δράσεων ανακύκλωσης και συλλογής απορριμμάτων στη πηγή.

- Έξυπνη Ενέργεια, παραγωγή ενέργειας ήπιας μορφής σε όλα τα δημοτικά κτήρια και σχολεία, σταθμός φόρτισης ηλεκτροκίνητων μεταφορικών μέσων.

- Πλατφόρμα συλλογής και διάθεσης στους δημότες περιβαλλοντικών δεδομένων.

 

viosimi kinitikotita 800

ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

 

Απροσπέλαστα πεζοδρόμια, παντελής έλλειψη υποδομής πρόσβασης ΑΜΕΑ σε όλους του δημοτικούς και δημόσιους χώρους της πόλης, κεντρική λεωφόρος με διπλοπαρκαρισμένα οχήματα σε ώρες αιχμής, ελλιπής δημοτική συγκοινωνία, με αποτέλεσμα η κίνηση μέσα στην πόλη να επιβαρύνεται με χιλιάδες χιλιόμετρα υποχρεωτικής κίνησης αυτοκινήτων, έλλειψη ΜΕΤΡΟ, μη σχεδιασμένη είσοδος και έξοδος προς την Αττική οδό στο πανόραμα από οδούς πρόσβασης εκατοντάδων μαθητών προς τέσσερις διαφορετικές σχολικές μονάδες, παντελής έλλειψη δημοτικού parking, έλλειψη πεζόδρομων και ποδηλατόδρομων, έλλειψη οργανωμένης πρόσβασης προς το Ποικίλο, ελλιπής αντιμετώπιση της στάθμευσης κατά τη λειτουργία του Θεάτρου Πέτρας. Αυτά είναι κάποια από τα μόνιμα προβλήματα της πόλης που ζητούν επιτακτικά λύσεις.

Προτείνουμε:

- Πεζοδρόμηση μέρους της Κεντρικής Λεωφόρου , αύξηση του πεζόδρομου σε μεγάλο μέρος της Λεωφόρου.

- Πυκνή “έξυπνη” Δημοτική Συγκοινωνία διαρκώς προσαρμοζόμενη (μέσα στην ημέρα) στις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες της πόλης.

- Σχεδιασμός όχι μόνο για την έξοδο από την πόλη αλλά και για την είσοδο προς την πόλη από γειτονικούς δήμους και τη σύνδεση με την Αττική οδό.

- Σύνδεση Γραμμικού Πάρκου, Πλατείας Ηρώ, Στρογγυλής Πλατείας, Άλσους, Πάρκου Κωνσταντινουπόλεως με σύστημα ποδηλατοδρόμων και πεζοδρόμων ώστε οι δημότες να έχουν την ευχέρεια να χαίρονται την πόλη ποιο ελεύθερη από οχήματα.

- Αναζήτηση ελεύθερων χώρων για ανάπτυξη δημοτικών χώρων στάθμευσης, δωρεάν για λίγες ώρες και με τίμημα για περισσότερο χρόνο, ώστε και η αγορά να εξυπηρετηθεί αλλά και η πόλη να παραμείνει βιώσιμη.

- Ανάπτυξη ειδικών ασφαλών προσβάσεων σε δημότες με ειδικές ικανότητες και γονείς με μικρά παιδιά σε όλη την πόλη και ιδιαίτερα σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους αλλά και στους χώρους μαζικού ενδιαφέροντος.

- Επιστημονικός επανασχεδιασμός κυκλοφοριακών ροών σε όλη την πόλη.

- Κινηματική Διεκδίκηση δημιουργίας σταθμού ΜΕΤΡΟ στην πόλη το συντομότερο.

 

leitourgia dimou 800

ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

 

Συμμετοχή των πολιτών και κοινωνικός έλεγχος, με την υλοποίηση του συμμετοχικού προϋπολογισμού, με συνελεύσεις γειτονιάς, για την ιεράρχηση των έργων και τη διαχείριση των πόρων, παράλληλα με την διεκδίκηση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων (ΠΔΕ) για έργα στο δήμο ,αφού έχει μειωθεί κατά 82%

- Σύνταξη νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ)που να περιγράφει, να προβλέπει και να ορίζει με σαφήνεια τη λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου, με το αντίστοιχο, απαραίτητο καταρτισμένο προσωπικό.

- Σύνταξη νέου Κανονισμού λειτουργίας καθαριότητας του δήμου μας, ώστε άμεσα να περάσουμε στην εναλλακτική διαχείριση απορριμμάτων στην πόλη μας.

- Διεκδίκηση πρόσληψης μόνιμου, καταρτισμένου προσωπικού για την ποιοτική εξυπηρέτηση των πολιτών.

- Διαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου και εξάλειψη των πελατειακών σχέσεων. Η συνεχής εξυπηρέτηση του Πολίτη η καθημερινή Βελτίωση των Παρεχόμενων προς αυτόν υπηρεσιών αποτελεί θεμελιώδη υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής και την οποία δεσμευόμαστε να υπηρετήσουμε.

- Δημιουργούμε το Γραφείο Εξυπηρέτησης του Πολίτη το οποίο συγκεντρώνει, καταγράφει , απαντά στα καθημερινά αιτήματα των πολιτών.

- Δημιουργούμε Τοπικό Γραφείο Εξυπηρέτησης του Πολίτη στην συνοικία της Αγίας Τριάδας όπου ο Πολίτης θα μπορεί να λαμβάνει υπηρεσίες και πιστοποιητικά τα οποία δύνανται να χορηγηθούν ηλεκτρονικά χωρίς να είναι απαραίτητη η μετάβασή του στο Δημαρχείο.

Προτείνουμε την ολοκληρωμένη δράση «Ψηφιακό Δημαρχείο», ώστε να αναβαθμίσουμε ριζικά τόσο τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες ψηφιακά αλλά και να αναβαθμίσουμε τον τρόπο λειτουργίας των εργαζομένων στο Δήμο με ψηφιακά μοντέλα, διάφανα με μικρότερο κόστος και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

 

athlitismos 800

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

 

Η δημοτική μας παράταξη σκέφτεται και δρα στη λογική της ικανοποίησης των κοινωνικών αναγκών, έτσι και στον Αθλητισμό βασική προγραμματική κατεύθυνση είναι:

 1. Άσκηση και Άθληση Για Όλους
 2. Αθλητισμός για τον Άνθρωπο και όχι για τα κέρδη

Οι πολίτες πρέπει να απολαμβάνουν το κοινωνικό δικαίωμα της Άθλησης - Άσκησης χωρίς διακρίσεις, στον τόπο κατοικίας ή εργασίας.

Αφήνουμε το ξεπερασμένο και υποχρηματοδοτούμενο μοντέλο του «μαζικού αθλητισμού» και προτείνουμε νέες, πολύπλευρες και καινοτόμες αθλητικές δραστηριότητες όπως:

- Αξιοποίηση ελεύθερων δημοτικών και δημόσιων χώρων για την άθληση των πολιτών.

- Ημέρες και ώρες ποδηλάτου

- Ημέρες αναβίωσης παιγνιδιών.

- Ειδικά θεραπευτικά προγράμματα άσκησης.

- Ημέρες βαδίσματος στο Ποικίλο και στο Άλσος Αγ. Δημητρίου.

- Ανάπτυξη αθλητικών δράσεων στις παιδικές χαρές.

- Ειδικά κινητικά προγράμματα προσχολικής αγωγής.

- Προγράμματα χορού, κίνησης και γυμναστικής.

- Διοργάνωση διάθλου (ορεινή ποδηλασία και αγώνας δρόμου).

- Ανάπτυξη του αθλητισμού στις σχολικές εγκαταστάσεις εκτός διδακτικού προγράμματος, σαν συνδετικό κρίκο ανάμεσα στη σχολική φυσική αγωγή και τον σωματειακό αθλητισμό.

- Διοργάνωση του αθλητικού τουρνουά της «Αθλητικής Άνοιξης», σε συνεργασία εκπαιδευτικούς, σχολικές επιτροπές, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων.

- Διοργάνωση πρωταθλημάτων ανένταχτων ομάδων, για άνδρες και γυναίκες, για όλα τα ομαδικά αθλήματα.

- Προκρίνουμε τη δημιουργία μικρών δημοτικών αθλητικών υποδομών κατάλληλων για τον αθλητισμό στην γειτονιά σε συνεργασία με τα αθλητικά σωματεία της περιοχής του Δήμου μας.

Στην αντίληψη της δημοτικής κίνησής μας, οι δημότες δεν αντιμετωπίζονται ως αθλητικοί πελάτες- καταναλωτές, και ο Δήμος μας δεν πρέπει να έχει ως στόχο να εξασφαλίσει μέρος από τα κέρδη της «βιομηχανίας του ελεύθερου χρόνου».

 

perivallon 800

ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

 

- Για τη διαχείριση των απορριμμάτων προτείνουμε ένα μοντέλο δημόσιας διαχείρισης σύγχρονο και φιλικό στο περιβάλλον, αποκεντρωμένο με δημοτικές και διαδημοτικές υποδομές, με έμφαση στην πρόληψη και εφαρμογή του κύκλου - διαχωρισμός στην πηγή, επαναχρησιμοποίηση υλικών, ανακύκλωση, κομποστοποίηση, περαιτέρω επεξεργασία, ταφή υπολειμμάτων.

- Οριστικό κλείσιμο της χωματερής της Φυλής, ακύρωση των σχεδίων της κυβέρνησης και της περιφέρειας για συνέχιση της λειτουργίας της με:

 • Παράνομη εναπόθεση απορριμμάτων πάνω σε άλλα απορρίμματα στην υπό αποκατάσταση περιοχή από το 2017 της Α φάσης δηλαδή "πανοσήκωμα σκουπιδιών", για τα επόμενα χρόνια.
 • Νέα χωματερή στη Φυλή με επέκτασή της στη σχεδιαζόμενη Γ´ φάση μετά τον κορεσμό του "πανοσηκώματος".
 • Την ήδη προωθούμενη επέκταση και αναβάθμιση του εργοστασίου σύμμεικτων απορριμμάτων ΕΜΑΚ Φυλής να δέχεται 450 χιλιάδες τόνους απορρίμματα έως το 2020, από 250 χιλιάδες τόνους που δέχεται σήμερα .
 • Την συνέχιση της λειτουργίας του αποτεφρωτήρα επικίνδυνων νοσοκομειακών αποβλήτων, του μοναδικού σ' όλη την Ελλάδα.

Ακύρωση των σχεδίων που -μπροστά στο αδιέξοδο που δημιουργούν- προωθούν την ενεργειακή αξιοποίηση (καύση), με συνέπεια, εκτός της επιβάρυνσης στην υγεία και το περιβάλλον, τον τετραπλασιασμό (!!!) των δημοτικών τελών και φυσικά τεράστια κέρδη για τους ιδιώτες που θα τα διαχειριστούν.

- Υπεράσπιση του Ποικίλου όρους, του δημόσιου και δασικού του χαρακτήρα, υπεράσπιση της πόλης μας και της περιουσίας των δημοτών της, με δυναμική παρουσία του δήμου ενάντια στους διεκδικητές-καταπατητές, αναδεικνύοντας την σκανδαλώδη απουσία του δημοσίου και απαιτώντας επιτέλους να προστατέψει τη δημόσια περιουσία.

- Διατήρηση των ελεύθερων χώρων, αγορά νέων και διαμόρφωσή τους ώστε να γίνουν λειτουργικοί στους δημότες.

- Βελτίωση των μέσων μαζικής μεταφοράς με πύκνωση δρομολογίων αλλά και επανασχεδιασμό των γραμμών. Διεκδίκηση της επέκτασης του ΜΕΤΡΟ στην πόλη μας, αλλά και λειτουργία αξιόπιστης δημοτικής συγκοινωνίας, με αγορά νέων λεωφορείων, επανασχεδιασμό της, ενίσχυση των δρομολογίων της, διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας της.

- Δίκτυο πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων που θα διατρέχουν την πόλη, θα συνδέουν κοινοφελείς και κοινόχρηστους χώρους, θα συνδέονται με το Ποικίλο και το πάρκο Τρίτση. Ασφαλή και προσβάσιμα πεζοδρόμια.

- Χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας: ένταξη των σχολείων και των δημόσιων κτιρίων σε προγράμματα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών ή δημιουργίας πράσινων ταρατσών.

- Προστασία του δάσους (Ποικίλο και Άλσος) και συνεργασία με περιβαλλοντικές ομάδες σχολείων για την ευαισθητοποίηση των μαθητών μας.

 

politismos 800

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

 

Η κοινωνικά προσδιορισμένη αξία της ψυχαγωγίας και της διασκέδασης, ο ρόλος της κουλτούρας ως μέσο κοινωνικοποίησης και διαμόρφωσης συλλογικών και ατομικών ταυτοτήτων, καθώς και η αναγκαία παραγωγή κοινών πολιτιστικών εμπειριών, αναδεικνύουν τη βαρύνουσα σημασία του πολιτισμού στην καθημερινότητά μας.

Για εμάς, η συλλογική και ατομική ενασχόληση με την καλλιτεχνική δημιουργία μεταφράζεται ως πράξη αντίστασης του δοκιμαζόμενου λαού μας, ως κατάφαση της ίδιας της ζωής στηn σημερινή «εχθρική» πραγματικότητα.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

 • Καμιά παραχώρηση σε τρίτους των πολιτιστικών υποδομών για οικονομική εκμετάλλευση.
 • Αναβάθμιση της ποιότητας των καλλιτεχνικών δρώμενων του Θεάτρου Πέτρας μέσω της στήριξης νέων καλλιτεχνών και σε άμεση συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Πετρούπολης.
 • Ο χώρος του Θεάτρου Πέτρας προσφέρεται για την δημιουργία καλλιτεχνικών Camps, κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών, τα οποία ως στόχο θα έχουν να φέρουν σε επαφή του δημότες μας (ανεξαρτήτου ηλικίας) σε επαφή με νέες καλλιτεχνικές δραστηριότητες.
 • Άμεση ανέγερση νέου ιδιόκτητου δημοτικού κτηρίου για την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών του Δημοτικού Ωδείου.
 • Προβολή της καλλιτεχνικής δουλειάς του Ωδείου και των σπουδαστών του σε κάθε γωνιά της πόλης μας.
 • Αναβάθμιση της λειτουργίας της βιβλιοθήκης μέσω της διεύρυνσης του ωραρίου λειτουργίας και απόκτησης κατάλληλου εξοπλισμού.
 • Καθιέρωση Καλλιτεχνικού Φεστιβάλ Δρόμου με μουσικούς, θεατρικές ομάδες καθώς και διάφορους καλλιτέχνες του δρόμου, grafiti artists, video artists από όλη την Ελλάδα με στόχο την επαναδιαμόρφωση των γειτονιών μας και την καθημερινή καλλιτεχνική αξιοποίηση σημαντικών «χώρων» της πόλης μας.
 • Διάχυση της Τέχνης στα ΚΑΠΗ του Δήμου μας μέσω διάφορων εργαστηρίων.
 • Στήριξη με όλα τα διαθέσιμα μέσα του Δήμου όλων των συλλογικοτήτων που διατηρούν την παράδοσή μας (π.χ. δράσεις και εκδηλώσεις εθνικοτοπικών συλλόγων).
 • Στήριξη των πολιτισμικών ερασιτεχνικών πρωτοβουλιών ατόμων, ομάδων πολιτών και συλλογικοτήτων (π.χ. πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις μαθητών των σχολείων μας).