Ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Πετρούπολης για τις διεκδικήσεις στο Ποικίλο Όρος

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016 15:27
(0 ψήφοι)

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΟΙΚΙΛΟ

ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ !!!

 

ΕΞΩ ΟΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

 

Δηλώνουμε πως οι «διεκδικητές» του Ποικίλου είναι ανεπιθύμητοι αλλά κι επικίνδυνοι για τα συμφέροντα του κάθε Πετρουπολιώτη, αλλά και την ποιότητα ζωής των κατοίκων όλης της Δυτικής Αθήνας.

Οι δικαστικές διεκδικήσεις του Ι.Ν. “Ευαγγελισμός της Θεοτόκου” και άλλων επίδοξων “κληρονόμων”, συνάντησαν τα προηγούμενα χρόνια τη σθεναρή αντίσταση των Δημοτών και των Δημοτικών Αρχών της πόλης μας, γι’ αυτό το βουνό δεν έγινε τσιμέντο! Είχαν όμως την ανοχή και στήριξη της επίσημης πολιτείας και Δημοσίων και Δικαστικών Λειτουργών (με ελάχιστες εξαιρέσεις).

Σήμερα οι “διεκδικητές” ξανάρχονται διεκδικώντας σχολεία, πλατείες και τα σπίτια μας, αλλά και το Ποικίλο, του βουνό μας. Η απειλή αυτή μας επηρεάζει όλους ! Με την ίδια καλή, παλιά συνταγή μπορούμε να δώσουμε τη λύση που απαιτούμε.

  • Να χαρακτηριστεί το Ποικίλο με νομοθετική ρύθμιση ως Δημόσια Δασική έκταση και προστατευόμενη περιοχή ( για να μην καταλήξει σε κάποιο υπερταμείο για… «αξιοποίηση» ).
  • Με την ευθύνη της πολιτείας -και την εξασφάλιση κονδυλίων- και τη συμμετοχή της αυτοδιοίκησης (Δήμοι και Περιφέρεια) να υπάρχει φύλαξη, καθαρισμός καθώς και οι ανάγκες παρέμβασης όπως φύτευσης, άρδευσης κ.λπ.

Προϋπόθεση  :

~       Η ενημέρωση και ενεργοποίηση όλης της πόλης (Δήμος, φορείς, Σύλλογοι, νεολαία).

~       Ο συντονισμός και η κοινή δράση με τους γύρω Δήμους και την Περιφέρεια  Αττικής.

~       Η προβολή (αφίσες, πανό, έντυπα, happening στο βουνό κ.λπ) της δικής μας θέσης.

~       Απαιτούμε και υπάρχει ανάγκη να συνεχιστεί με συγκεκριμένες δράσεις ο συντονισμός φορέων που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη κ. Τζόκα. Η λύση δεν μπορεί να είναι ούτε οι επετειακές συναντήσεις ή οι ¨δεκάρικοι” πριν κάποια δίκη, αλλά η σταθερή διεκδίκηση-με τη μαζικότερη συμμετοχή-  μέχρι τη λύση.

 

Προτεινόμενες ενέργειες του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης:

1. Πανό σε κεντρικά σημεία της πόλης.

2. Αφίσες σε όλα τα σχολεία, στις γειτονιές της Πετρούπολης, σε   στάσεις λεωφορείων και μετρό και στο διαδίκτυο.

3. Επιστολή προς Δήμο, Περιφέρεια για διαρκή επαγρύπνηση και συντονισμό, για κοινό κείμενο ενημέρωσης των πολιτών με την υπογραφή όλων των φορέων .

4. Επιστολή και παρότρυνση στους Συλλόγους Γονέων και Συλλόγους Διδασκόντων για δράσεις, αξιοποιώντας και τα περιβαλλοντικά  προγράμματα των σχολείων, με το Ποικίλο στο προσκήνιο, εγκαινιάζοντας την επαφή των μαθητών με τη Δημόσια περιουσία μας-το Ποικίλο.

5. Μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια των δικαστικών αγώνων (άμεσα υπάρχει δίκη στις 4 Οκτωβρίου )


Ας το καταλάβουμε όλοι,

μια τσιμεντένια πόλη πάνω από την πόλη μας, βλάπτει και την παιδεία!

 

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΟΙΚΙΛΟ

ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ !!!

 

ΕΞΩ ΟΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ !

Το ΔΣ της Ένωσης

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2019 14:31