ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΑΛΣΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ": ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ...

Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2023 08:34
(0 ψήφοι)
Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πετρούπολης (Δευτέρα 4/9/2023)έχει συμπεριληφθεί ως πρώτο θέμα -μετά από αίτημα όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης-για συζήτηση κι ενημέρωση, δυστυχώς όχι όμως και για λήψη απόφασης, το σημαντικότατο ζήτημα που έχει προκύψει μετά και την καταγγελια στην "Αρχή Διαφάνειας" της σύμβασης και των παρεμβάσεων που πρόκειται να γίνουν στο "Άλσος της Πετρούπολης".
 
Η εισαγωγή του είναι με τίτλο: 1.-Συζήτηση-Ενημέρωση επί του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού «άνω των ορίων» με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής δημόσιας σύμβασης «Προμήθεια και Τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση του Άλσους Αγ. Δημητρίου» (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΗΜΑΡΧΟΣ)
 
Δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαστε με το θέμα. ‘Ηδη η παράταξή μας ‘ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ’’ τόσο με ανάρτησή της στις 8/11/2022 (https://www.facebook.com/rakpetroupolisofficial/posts/pfbid023ysfrJ3NK3X9iZfp92d3aT4Cv7Mxf15JY3Dfw5YXauR3k8eLkUnNsM1ZGxEEhzkFl) όσο και κατά τη συζήτηση του τεχνικού προγράμματος στο δημοτικό συμβούλιο είχε εκφράσει ανησυχίες, διαφωνίες και ερωτήματα για τη μελέτη,σύμβαση και πασρέμβαση στο "Άλσος Αγ. Δημητρίου". Απαντήσεις δεν πήραμε ούτε από τον Δήμαρχο ούτε από άλλο μέλος της διοίκησης. Παρ’όλες τις διαβεβαιώσεις τους το θέμα δεν ήρθε ποτέ στο δημοτικό συμβούλιο.
 
Παραθέτουμε την ανάρτηση της 8/11/2022 καθώς και το αίτημα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου:
 
«ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ''ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ'';
 
Η Οικονομική Επιτροπή του δήμου μας που πρόκειται να συνεδριάσει την Τρίτη 8/11 ανάμεσα στα άλλα θέματα που θα συζητήσει και θα λάβει αποφάσεις, θα λάβει απόφαση και για παρεμβάσεις στο Άλσος Αγίου Δημητρίου. Το θέμα εισάγεται με τον τίτλο: ''Λήψη Απόφασης για την έγκριση όρων και σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Πετρούπολης, για την προμήθεια με τίτλο «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΛΣΟΥΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ, ποσού ύψους ενός εκατομμυρίου πεντακοσίων ενενήντα εννέα χιλιάδων εξακοσίων ευρώ (1.599.600,00 € ) συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος ΦΠΑ.
 
Θετικό το γεγονός ότι πρόκειται να δοθεί στο δήμο μας ένα σημαντικό ποσό. Ωστόσο δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν από πλευράς διοίκησης του δήμου.
 
α) Γιατί για μια ακόμη φορά η διοίκηση του δήμου μας, αξιοποιώντας τις αντιδημοκρατικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης κρατάει στο σκοτάδι το δημοτικό μας συμβούλιο για ένα τόσο σοβαρό θέμα;
β) Γιατί για μια τέτοια σημαντική παρέμβαση δεν υπάρχει μελέτη έργου από την τεχνική μας υπηρεσία- η οποία αγνοεί τη συγκεκριμένη παρέμβαση!!- και εισάγεται ως μελέτη προμήθειας!!!; Να θυμίσουμε ότι η τεχνική μας υπηρεσία είχε εκπονήσει τη μελέτη του έργου που συντελέστηκε στο Άλσος τα έτη 2007, 2008, πήρε τη σημερινή του μορφή που απολαμβάνουμε όλοι μας και έχει πλήρη εικόνα και επάρκεια γνώσης για το είδος των παρεμβάσεων.
γ) Από τον προϋπολογισμό της μελέτης προμήθειας προκύπτει η αγορά οργάνων παιδικών χαρών με τις αντίστοιχες εργασίες με κόστος πάνω από 400 χιλιάδες ευρώ. Πού θα γίνουν αυτές οι παιδικές χαρές , όταν στις υπάρχουσες στο άλσος πρόσφατα αντικαταστάθηκαν τα όργανά τους;
δ) Στον προϋπολογισμό με κωδικό C16/20 και τίτλο ''προμήθεια και εργασία πλήρους τοποθέτησης'' πρόκειται να γίνει αγορά και ρήψη μπετόν!! 1032,50 !!! κ.μ ύψους 108.412,50 ευρώ. Το ερώτημα είναι που θα πέσει τέτοιος όγκος μπετόν στο άλσος και για ποιο λόγο;
 
Αναμένουμε τις απαντήσεις της διοίκησης και απαιτούμε να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο δημοτικό μας συμβούλιο που πρέπει να είναι το κυρίαρχο όργανο αποφάσεων του δήμου μας.»
 
ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ:
 
Με αφορμή την καταγγελία που έγινε στην Αρχή Διαφάνειας και αφορά τόσο τη σύμβαση, όσο και τις παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν στο Άλσος της Πετρούπολης, θα θέλαμε να θέσετε ως τακτικό θέμα στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο (4/9/2023), την ενημέρωση- ώστε ενδελεχώς να ενημερωθεί το δημοτικό συμβούλιο-τη συζήτηση και τη λήψη απόφασης σχετικά με όσα συμβαίνουν και πρόκειται να συμβούν στο Άλσος.
 
Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που πρόκειται να γίνει αναφορά στο θέμα. Σε όλο το προηγούμενο διάστημα και σε διαδοχικά δημοτικά συμβούλια από το σύνολο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης είχαν τεθεί με τη μορφή ερωτήσεων και αιτήσεων να έρθει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο τόσο για ενημέρωση όσο και για λήψη απόφασης, αφού σχετική απόφαση έχει ληφθεί μόνο από την οικονομική επιτροπή.
 
Η μέχρι τώρα στάση της διοίκησης ήταν αρνητική κρατώντας το δημοτικό συμβούλιο στο "σκοτάδι".
 
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις είναι αναγκαία άμεσα η συζήτηση και λήψη απόφασης από το δημοτικό συμβούλιο με την παρουσία και συμμετοχή των αρμόδιων παραγόντων της Τεχνικής μας Υπηρεσίας( Διευθυντής κ.ά), οι οποίοι είναι απαραίτητοι σε μια τέτοια διαδικασία.
 
ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (Δ.Α.Κ)
ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ-ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΝΕΑ ΑΡΧΗ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ (ΡΑΚ)
 
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2023 00:05