ΡΑΚ Πετρούπολης | Διαχείριση

ΡΑΚ Πετρούπολης | Διαχείριση

- 01:

Παρεμβάσεις του Νίκου Σακούτη στο Δημοτικό Συμβούλιο της 15ης Απριλίου 2024

Παρεμβάσεις του Νίκου Σακούτη στο Δημοτικό Συμβούλιο της 15ης Απριλίου 2024

Παρακολουθήστε τις παρεμβάσεις του επικεφαλής της ΡΑΚ Πετρούπολης Νίκου Σακούτη στο Δημοτικό Συμβούλιο της 15ης Απριλίου 2024 για:

 • Την επέκταση-διεύρυνση του προγράμματος "Σχολικά Γεύματα"
 • Το νέο οικοδομικό κανονισμό
 • Την αναβάθμιση του Θερινού Κινηματογράφου Πετρούπολης
 • Την αποκατάσταση των βλαβών στο σεισμόπληκτο κτίριο του 2ου Λυκείου
 • Την κατάρτιση Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2025-2028
 • Τη διενέργεια δημοπρασίων για την εκμίσθωση των κυλικείων του Θερινού Κινηματογράφου, του Θεάτρου Πέτρας και του Πολυχώρου "Ποικίλο"

- 01:

Παρεμβάσεις του Νίκου Σακούτη στο Δημοτικό Συμβούλιο της 20ης Μαρτίου 2024

Παρεμβάσεις του Νίκου Σακούτη στο Δημοτικό Συμβούλιο της 20ης Μαρτίου 2024

Παρεμβάσεις του επικεφαλής της ΡΑΚ Πετρούπολης Νίκου Σακούτη στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τη λήψη απόφασης για κινητοποίηση λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος Πετρούπολης και οι δημότες του.

- 01:

Παρεμβάσεις του Νίκου Σακούτη στο Δημοτικό Συμβούλιο της 21ης Φεβρουαρίου 2024

Παρεμβάσεις του Νίκου Σακούτη στο Δημοτικό Συμβούλιο της 21ης Φεβρουαρίου 2024

Δείτε τις παρεμβάσεις του επικεφαλής της ΡΑΚ Πετρούπολης Νίκου Σακούτη για:

 • Την ανάπλαση πεζοδρομιών της 25ης Μαρτίου
 • Την ανέγερση κτιρίων νέου Δημαρχείου
 • Την αναβάθμιση του Θερινού Κινηματογράφου Πετρούπολης

- 01:

Παρεμβάσεις της ΡΑΚ Πετρούπολης στο Δημοτικό Συμβούλιο της 29ης Ιανουαρίου 2024

Παρεμβάσεις της ΡΑΚ Πετρούπολης στο Δημοτικό Συμβούλιο της 29ης Ιανουαρίου 2024

Δείτε τις παρεμβάσεις του επικεφαλής της ΡΑΚ Πετρούπολης Νίκου Σακούτη και του Κοινωνιολόγου - μέλους Δ.Σ. του κέντρου πρόληψης "ΦΑΕΘΩΝ" Σπύρου Σασσάνη στο Δημοτικό Συμβούλιο της 29ης Ιανουαρίου 2024 αναφορικά με το σχέδιο νόμου "Ολοκλήρωση της Ψυχιατρικής μεταρρύθμισης".

Παρακολουθήστε επίσης, την παρέμβαση του Νίκου Σακούτη σχετικά με την αναβάθμιση του Θερινού Κινηματογράφου Πετρούπολης. 

- 01:

Πολιτικό όρκο έδωσε ο Νίκος Σακούτης στη σημερινή ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Πετρούπολης

Πολιτικό όρκο έδωσε ο Νίκος Σακούτης στη σημερινή ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Πετρούπολης

Στη σημερινή (17/12) ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Πετρούπολης, ο εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της "Ριζοσπαστικής Αγωνιστικής Κίνησης Πολιτών Πετρούπολης", Νίκος Σακούτης έδωσε όρκο πολιτικό με την ακόλουθη δήλωση:

"Δηλώνω στην τιμή και στη συνείδησή μου ότι ως δημοτικός σύμβουλος και εκπρόσωπος της Ριζοσπαστικής Αγωνιστικής Κίνησης Πολιτών Πετρούπολης, με βάση τις αρχές και τις δεσμεύσεις μας:

- να είμαι πιστός στην πατρίδα και τον λαό,
- να εκτελώ τα καθήκοντά μου υπερασπιζόμενος τα λαϊκά συμφέροντα,
- να μεταφέρω στο δημοτικό συμβούλιο τη φωνή της κοινωνίας που αγωνίζεται για την ανατροπή του καθεστώτος που έχει επιβληθεί και στην Αυτοδιοίκηση.

Εμείς η "Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση Πολιτών Πετρούπολης":

- θα αντιταχθούμε σε κάθε πολιτική που αναιρεί περαιτέρω το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα του δήμου μας, την υποβάθμιση των υπηρεσιών του, την καταστροφή του περιβάλλοντος,
- θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την πόλη μας με κριτήριο τις ανάγκες των πολιτών της και όχι των ιδιωτικών συμφερόντων."

 

Φωτογραφία - πηγή: ΗΧΩ Ιλίου - Πετρούπολης

- 01:

Παρεμβάσεις του Νίκου Σακούτη για το Τεχνικό Πρόγραμμα και το Σχέδιο Προϋπολογισμού 2024

Παρεμβάσεις του Νίκου Σακούτη για το Τεχνικό Πρόγραμμα και το Σχέδιο Προϋπολογισμού 2024

Παρεμβάσεις του επικεφαλής της ΡΑΚ Πετρούπολης Νίκου Σακούτη για το Τεχνικό Πρόγραμμα και το σχέδιο Προϋπολογισμού του Δήμου Πετρούπολης, οικονομικού έτους 2024 στην 16η Τακτική Συνεδρίαση και στην 4η Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκαν στις 11 Δεκεμβρίου 2023.

 

- 01:

Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό!

Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό!

Από τη σημερινή πορεία αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη (από την Πλατεία Ηρώ στην κεντρική Πλατεία Ιλίου) που διοργανώθηκε από τον "Συντονισμό Συλλογικοτήτων και Αγωνιστών στα Δυτικά για την Παλαιστίνη".

 

poreia Palaistini 2

poreia Palaistini 3

poreia Palaistini 1

 

- 01:

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ
ΣΤΙΣ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 11 ΠΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Καταδικάζουμε την επί 75 χρόνια μαζική σφαγή και γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. Είμαστε σταθερά και αταλάντευτα αλληλέγγυοι με τον αδάμαστο ηρωικό λαό της Παλαιστίνης και στον πολύχρονο αγώνα του ενάντια στην συνεχιζόμενη, βάρβαρη και δολοφονική Ισραηλινή κατοχή.

Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα τον αγώνα του λαού της Παλαιστίνης για Ανεξαρτησία..

Η φυλάκιση 2.500.000 ανθρώπων στη Λωρίδα της Γάζας και η συνεχόμενη συρρίκνωση του με τον κατοχικού τύπου εποικισμό,και η διαρκής κλιμάκωση του πολέμου από την πλευρά του Ισραήλ, την δολοφονική απομόνωση και τη διαρκή εξόντωση άμαχων και παιδιών, δικαιολογημένα,δεν αφήνει περιθώρια στον Παλαιστινιακό λαό , για οποιαδήποτε άλλη μορφή αντίστασης, πέραν από την ένοπλη αντίσταση .

Ο Παλαιστινιακός λαός αγωνίζεται εδώ και δεκαετίες για το δικαίωμα της εθνικής αυτοδιάθεσης και ανεξαρτησίας που του έχει βίαια στερηθεί: Το κράτος - δολοφόνος του Ισραήλ αποθρασύνεται στην πολιτική μαζικής εξόντωσης των Παλαιστινίων με την στήριξη του ιμπεριαλισμού, ΗΠΑ-ΝΑΤΟ διότι έχουν γεωστρατηγικά συμφέροντα στην περιοχή.

Για αυτό ενθαρρύνουν και στηρίζουν έμπρακτα πολιτικά, διπλωματικά, οικονομικά και με στρατιωτική βοήθεια ,κύρια από τις ΗΠΑ και την ΕΕ. τα εγκλήματα του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ ,που δεν έχουν τελειωμό, όπως ο εγκληματικός και απάνθρωπος βομβαρδισμός σχολείων και νοσοκομείων στη Γάζα και τη δολοφονία αμάχων.

Μέχρι στιγμής ξεπερνάνε τις 11.500,και πλέον σε αυτή την ανελέητη επίθεση αυτών των ημερών.

Όσο η αντιδραστική κυβέρνηση του Ισραήλ θα συνεχίζει το πογκρόμ κατά των Παλαιστινίων αυτά τα γεγονότα που βιώνουμε αυτές τις μέρες, οι αιματηρές συγκρούσεις θα είναι αναπόφευκτες. Οι συγκλονιστικές εικόνες της ηρωικής αντίστασης του Παλαιστινιακού λαού, οι εικόνες άοπλων και μικρών παιδιών που τα βάζουν με πάνοπλους στρατιώτες και τεθωρακισμένα άρματα εμπνέουν και συγκινούν καθέναν που θέλει να λέγεται άνθρωπος.

Καταγγέλλουμε την κατάπτυστη η θέση της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και των κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ) που στηρίζουν και σπεύδουν να δικαιολογήσουν το κράτος-δολοφόνο στο όνομα της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας» ,συνέχεια του αντιδραστικού άξονα Ελλάδας- -Κύπρου-Ισραήλ.

Αυτή η αντιδραστική υπαγωγής τους στις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις στην περιοχή, βάζει το λαό μας σε επικίνδυνες περιπέτειες με την πιθανή γενικότερη ανάφλεξη στη Μ. Ανατολή.

Απαιτούμε να γυρίσουν πίσω οι φρεγάτες που στέλνουν σε στήριξη του κράτους δολοφόνου και ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου ,για εμπλοκή της χώρας σε γενικότερα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή .

Δεν τσιμπάμε στην κατάπτυστη μαύρη προπαγάνδα των καθεστωτικών ΜΜΕ που καθοδηγούμενα από τις ΗΠΑ, την ΕΕ και τα κυβερνητικά επιχειρηματικά συμφέροντα ,έχουν αναλάβει εκστρατεία πρωτοφανούς αντιστροφής και παραμόρφωσης της πραγματικότητας.

Προσπαθώντας να παρουσιάσουν το θύμα ως θύτη, τον αμυνόμενο ως επιτιθέμενο, τους βομβαρδισμούς αμάχων ως νόμιμη άμυνα και το κράτος-δολοφόνο και τρομοκράτη ως φορέα δημοκρατίας και αλληλεγγύης!

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό στην πάλη του για ελευθερία, ισότητα, δικαιοσύνη, ανεξαρτησία.

- Να σταματήσουν άμεσα οι βομβαρδισμοί και οι πολεμικές επιχειρήσεις.
- Να ηττηθεί το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ.
- Λευτεριά και ανεξαρτησία στον Παλαιστινιακό λαό
- Καμία εμπλοκή της χώρας μας στα δολοφονικά σχέδια του κράτους του Ισραήλ.
- Όχι στην ιμπεριαλιστική ,εμπλοκή ΗΠΑ ΝΑΤΟ Ε.Ε. στην περιοχή .
- Όχι στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ. Να σταματήσει κάθε στρατιωτική, κατασταλτική και άλλη συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

 

afisa 2 dekemvriou

- 01:

Τους πήρε ο πόνος για καθαρά σχολεία!

Τους πήρε ο πόνος για καθαρά σχολεία!

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ξανασυζητήθηκε το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία, αφού η Δημοτική αρχή δεν ασχολήθηκε με το πρόβλημα ώστε να καλυφθούν έγκαιρα οι ανάγκες.

Ούτε μόνιμο προσωπικό υπάρχει, ούτε οι προσλήψεις που χρειάζονται -με συμβάσεις- έχουν γίνει.

Έτσι οι δημοτικοί σύμβουλοι Μπουρνάς και Μπουσούνης (Ενεργοί Πολίτες) πρότειναν σαν προσωρινή λύση να αναλάβει ιδιωτικό συνεργείο καθαρισμού τα σχολεία που δεν έχουν προσωπικό.

Ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Βλάχος -πιστός στην νεοφιλελεύθερη πολιτική- υιοθέτησε την πρόταση τους!

Η απάντηση ήρθε όπως ήταν φυσικό τεκμηριωμένα από τον Νίκο Σακούτη:

Πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση μέσω της δημοτικής επιχείρησης για να έχουμε καθαρά και ασφαλή σχολεία.

Δυστυχώς δεν υιοθετήθηκε ούτε από την απερχόμενη διοίκηση -αναμενόμενο- ούτε από την νέα που δεν αντέδρασε στην πρόταση για να μην υπάρξει περαιτέρω διάλυση του δήμου και της καθαριότητας των σχολείων!

Οι εκλογές τελείωσαν, οι προκλήσεις μας περιμένουν και μας χρειάζονται ενεργούς!

- 01:

ΡΑΚ Πετρούπολης: Παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο της 22ας Νοεμβρίου 2023

ΡΑΚ Πετρούπολης: Παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο της 22ας Νοεμβρίου 2023

Παρεμβάσεις του επικεφαλής της ΡΑΚ Πετρούπολης Νίκου Σακούτη στο Δημοτικό Συμβούλιο της 22ας Νοεμβρίου 2023 για:

 • Την μεταφορά φοιτητών
 • Την αποκατάσταση των βλαβών στο κτίριο του 2ου Λυκείου (παρεμβαίνουν επίσης οι κ.κ. Δέσποινα Ζώτα - μέλος ΔΣ Ένωσης Γονέων Πετρούπολης και Θεοδώρα Γκέλη - Διευθύντρια 2ου Λυκείου Πετρούπολης)
 • Την τοποθέτηση κεραιών
 • Τη συγχώνευση νηπιαγωγείων

Λήψη απόφασης επί πρότασης ψηφίσματος της "ΡΑΚ Πετρούπολης, για την ανθρωπιστική καταστροφή στην Παλαιστίνη - Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό Λαό (Εισηγητής: Νίκος Σακούτης).

Σελίδα 1 από 12