ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2023 21:20
(0 ψήφοι)

Συγχαρητήρια στη Λαϊκή Συσπείρωση και στον Βαγγέλη Σίμο, νέο Δήμαρχο της πόλης μας για την εκλογική τους επιτυχία στο δεύτερο γύρο της 15ης Οκτώβρη. Καλή επιτυχία στο έργο τους.

Η επόμενη μέρα βρίσκει τον Βαγγέλη Σίμο στο τιμόνι του δήμου μας, μπροστά σε οξυμένα προβλήματα που επιζητούν άμεση λύση.

Τα σημαντικότερα από αυτά:

- Την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, με έμφαση την καθαριότητα, την εφαρμογή ρευμάτων ανακύκλωσης, την οικιακή και δημοτική κομποστοποίηση με ανάπτυξη δημοτικών δομών.

- Προσβασιμότητα για όλους και όλες που είναι ακόμα ζητούμενο.

- Τη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων και των όρων για την άσκηση δωρεάν, μαζικού αθλητισμού.

- Η υπεράσπιση του Δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών της αυτοδιοίκησης. ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, με δημιουργία όρων μαζικής διεκδικητικής στάσης από το Δημοτικό Συμβούλιο και τους κατοίκους της πόλης.

- Η αντιμετώπιση των διεκδικητών- καταπατητών δομημένων και αδόμητων εκτάσεων του Ποικίλου Όρους, που έχουν μοναδικό σκοπό την τσιμεντοποίησή του, πρέπει να είναι άμεση και αποφασιστική. Τις προθέσεις της κυβέρνησης τις γνωρίζουμε, ο δρόμος είναι ένας και μοναδικός που πρέπει να ακολουθήσουμε, η απαίτηση από τη νέα Δημοτική Αρχή με συμπαραστάτη την κοινωνία και το δημοτικό συμβούλιο προς το Κεντρικό κράτος είναι να χαρακτηρίσει επιτέλους την περιοχή ως δημόσια και δασική.

- Το συνεχιζόμενο έγκλημα «Χωματερή της Φυλής», πρέπει να τελειώσει άμεσα και οριστικά. «Να κλείσει το σύνολο της εγκατάστασης της ΟΕΔΑ Φυλής που αποκαλούμε ως '' Χωματερή της Φυλής''». Βρισκόμαστε σε κρίσιμη καμπή, η νέα δημοτική αρχή έχει χρέος, ενεργοποιώντας το λαό, να αποτρέψει:

  • τη δημιουργία νέας χωματερής, ως επέκταση της υπάρχουσας
  • την κατασκευή νέου εργοστασίου μηχανικής ανακύκλωσης μεγαλύτερο από το σημερινό(ΕΜΑΚ)
  • την κατασκευή εργοστασίου ΚΑΥΣΗΣ απορριμμάτων

- Η αντιπλημμυρική θωράκιση δεν επιδέχεται άλλη καθυστέρηση, για να μην έχουμε φαινόμενα όπως αυτά που συνέβησαν πρόσφατα. Οι λύσεις που προωθούνται από την Περιφέρεια και τη σημερινή διοίκηση του δήμου μας μάλλον εργολαβικά συμφέροντα εξυπηρετούν παρά θωρακίζουν την πόλη.

- Τη διεκδίκηση ύπαρξης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με την ίδρυση Κέντρου Υγείας στο κτίριο του πρώην ΙΚΑ.

- Η διεκδίκηση στελέχωσης του Δήμου με μόνιμο και εκπαιδευμένο προσωπικό για τις ανάγκες του Δήμου, ώστε να έχουμε αποτελεσματικές υπηρεσίες είναι άμεση ανάγκη. Οι κάθε μορφής ελαστικές σχέσεις εργασίας αποδυναμώνουν το δήμο μας και καθιστούν τους κακοπληρωμένους εργαζόμενους σε ομήρους.

- Η διεκδίκηση νέας σχολικής στέγης με έμφαση στην επίλυση των χρόνιων προβλημάτων κυρίως στη φοίτηση των νηπίων και προνηπίων, αλλά και η συντήρηση των υφιστάμενων σχολικών εγκαταστάσεωνΔεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε προνήπια στοιβαγμένα σε κοντέϊνερ.

- Πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας για τα σχολεία.

- Την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού στην πόλη, με την άμεση έναρξη υλοποίησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), με την ανάπτυξη πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων,την ουσιαστική ενίσχυση της δημοτικής συγκοινωνίας, τη βελτίωση των χώρων πράσινου, για να γίνει η πόλη βιώσιμη.

- Την πολιτιστική αναβάθμιση της πόλης και την ουσιαστική διεθνοποίηση του Φεστιβάλ του Θεάτρου Πέτρας ώστε να καταστεί χώρος προαγωγής πολιτισμού και όχι προώθηση της κουλτούρας "νυχτερινής πίστας". Την αξιοποίηση των φορέων και ανθρώπων του πολιτισμού της πόλης μας για την ποιοτική βελτίωση της ζωής μας, αλλά και ως μοχλό για την ανάπτυξη της πόλης μας. Η νέα δημοτική αρχή να απαντήσει δυναμικά στην επιχειρούμενη αλλοίωση της φυσιογνωμίας του χώρου του Θεάτρου Πέτρας.

- Την αντιμετώπιση των προβλημάτων της αγοράς και των επαγγελματιών της πόλης, προς όφελος των κατοίκων της και όχι με λογικές "Λευκής Νύχτας".

- Την τεχνολογική αναβάθμιση του Δήμου και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών δωρεάν στους πολίτες.

- Η στήριξη στις οικογένειες που έχουν ανάγκη μέσα από την οργάνωση της αλληλεγγύης και η υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, έμπρακτα από τη Δημοτική Αρχή. Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό, κανένα παιδί χωρίς το ποιοτικό γεύμα στο σχολείο.

Προεκλογικά ζήσαμε διαγωνισμό αφίσας και πανό, κοκορομαχίες και άγονες αντιπαραθέσεις. Δεν μπορούν όσοι συμμετείχαν σε αυτήν την κούρσα να είναι υπερήφανοι. Δεν καλύπτονται έτσι οι ανάγκες των πολιτών,όλοι φυσικά θα κριθούμε.

Η νέα δημοτική αρχή οφείλει να πάρει πρωτοβουλίες ώστε να ακυρώσει στην πράξη το αντιδημοκρατικό -αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του δήμου μας, ενάντια στη λειτουργία του δήμου ως μακρύ χέρι του κράτους, αναβαθμίζοντας το περιθωριοποιημένο δημοτικό συμβούλιο, υλοποιώντας τις ομόφωνες αποφάσεις του δημοτικού μας συμβουλίου για τα μεγάλα ζητήματα, ενεργοποιώντας τους φορείς της πόλης μας και κάνοντας πρωταγωνιστές στη λήψη και υλοποίηση των αποφάσεων μέσω κινηματικών διαδικασιών και λαϊκών συνελεύσεων τους ΠΟΛΙΤΕΣ της πόλης μας.

Γνωρίζουμε όλοι ότι η νέα σύνθεση του δημοτικού μας συμβουλίου, είναι αποτέλεσμα του αντιδημοκρατικού -καλπονοθευτικού νόμου που προώθησε η κυβέρνηση για την υλοποίηση των σχεδίων της. Να τον καταργήσουμε στην πράξη.

Τονίσαμε με όλους τους δυνατούς τρόπους, ότι σε όποια θέση βρισκόμασταν την επομένη των εκλογών, θα συνεχίζαμε να αγωνιζόμαστε όπως κάναμε μέχρι σήμερα Η αντιμετώπιση των ζητημάτων της πόλης εκτός από προθέσεις απαιτεί θέσεις και δράσεις.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε ως δημοτική παράταξη -μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο- με τους πολίτες που μας στήριξαν, με τα μέλη μας και τον εκλεγμένο δημοτικό μας σύμβουλο, να παρεμβαίνουμε, να διεκδικούμε και να αγωνιζόμαστε για τη πόλη και τη ζωή των κατοίκων της Πετρούπολης.

Για τη Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση
Πολιτών Πετρούπολης
Ο επικεφαλής – Δημοτικός Σύμβουλος
Νίκος Σακούτης

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2023 21:26