Η Μέρκελ στην προεκλογική Αθήνα...

Σάββατο, 12 Απριλίου 2014 11:06
(1 Ψήφος)

Στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου των τριπλών εκλογών, κορυφώνονται και οι προεκλογικές τακτικές Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ. Έξοδος στις αγορές, μοίρασμα κοινωνικού βοηθήματος, προκαταβολές επιδομάτων, ανακοινώσεις για μείωση της ανεργίας, επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου στην Ελλάδα για παροχή προεκλογικής στήριξης. Γινόμαστε θεατές, για μία ακόμη φορά, της προσπάθειας των κομμάτων της κυβέρνησης να παρουσιάσουν την πραγματικότητα διαφορετική από ότι είναι.

Η χρήση των πόρων του κράτους στην προσπάθεια εξαγοράς ψήφων είναι παλιό κόλπο των κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ. Η παρέμβαση των αγορών και των ξένων Μ.Μ.Ε.  για τη στήριξη των φίλων τους στην Ελλάδα επίσης γνωστό κόλπο. Η προσπάθεια εκβιασμού του Ελληνικού λαού, ώστε να μην αντιδράσει να μην προσπαθήσει να απαλλαγεί από την πολιτική που τον καταδικάζει σε φτωχοποίηση είναι το ίδιο γνωστή τα τελευταία χρόνια. ToSuccessStoryπεριλαμβάνει όλα τα παραπάνω. Αλλά δεν πείθει πλέον.

Αντί να κλείσουν τους δρόμους σήμερα, έπρεπε να φέρουν την Μέρκελ στη Δυτική Αθήνα. Να τη φέρουν στην Πετρούπολη να δει με τα μάτια της, αυτά που στα χαρτιά είναι μόνο νούμερα για την κυβέρνηση και την Μέρκελ. Να δει τα λουκέτα στην πόλη μας, να δει τις συνθήκες στα σχολεία μας και το πόσα παιδιά παρακολουθούν μαθήματα υποσιτισμένα. Να δει την ανεργία στην περιοχή μας. Να δει τις δημόσιες υποδομές που φθίνουν ασυντήρητες από έλλειψη πόρων. Να ανέβει στο Ποικίλο να δει με τα μάτια της τη χωματερή που τρώει τη ζωή μας, αφού θέλει να την κάνει και μπίζνα για του ιδιώτες ο Φούχτελ. Να δει το κλειστό ΙΚΑ. Να δει το κοινωνικό παντοπωλείο. Να δει πόσοι άνθρωποι σιτίζονται σε συσσίτια. Να δει από πόσα σπίτια έφυγαν μορφωμένα παιδιά gastarbeiter για τη χώρα της. Έπρεπε να έρθει η κυρία Μέρκελ να δει την κατάντια των γύρω νοσοκομείων που καταφεύγουμε όταν αρρωσταίνουμε. Να δει τα κοινωνικά ιατρεία.  Έπρεπε να έρθει όχι μόνο για να δει, αλλά και για να ακούσει. Να ακούσει ότι εδώ στην Δυτική Αθήνα, στην Πετρούπολη, φτωχαίνουμε μέρα με τη μέρα και περισσότερο. Να ακούσει πόσοι συμπολίτες μας ρυθμίζουν μήνα – μήνα τη ΔΕΗ. Πόσοι συμπολίτες μας κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους. Πόσοι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Πόσοι δεν έχουν να πληρώσουν τα χαράτσια. Να ακούσει ότι για εμάς οι πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο δεν είναι θέματα που έχουν λήξει. Να ακούσει ότι θέλουμε να παραμείνουμε κυρίαρχος λαός στο κράτος μας. Να καταλάβει ότι έχουμε και αξιοπρέπεια και δύναμη να αντισταθούμε στη λαίλαπα των μέτρων που εκείνη αποφασίζει και ο Σαμαράς εφαρμόζει.

Εμείς στην Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση Πολιτών Πετρούπολης – ΡΑΚ – είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τη μάχη, κόντρα στην πολιτική αυτή, που η κυρία Μέρκελ επιβάλει στη χώρα μας. Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τη μάχη κόντρα στην πολιτική που μειώνει συνεχώς τα έσοδα του Δήμου μας και επιχειρεί να μετατρέψει το Δήμο σε φορομπηχτικό μηχανισμό προς όφελος των τραπεζικών συμφερόντων που μας δάνεισαν πάλι χθες. Είμαστε αποφασισμένοι να λύσουμε όσα προβλήματα μπορούν να λυθούν τοπικά αλλά και να διεκδικήσουμε σφοδρά την λύση των μεγάλων προβλημάτων της περιοχής μας σε σύγκρουση με την πολιτική της  Μέρκελ, του Σαμαρά και των αγορών.

Δεν είμαστε ανεξάρτητοι ούτε από τα προβλήματα μας, ούτε από τους αγώνες μας, ούτε από την αξιοπρέπεια μας. Οι ανεξάρτητοι  συνδυασμοί ας χειροκροτούν την κυρία Μέρκελ ως θεατές της φιέστας που για μία ακόμα φορά έστησαν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ που τους υποστηρίζουν ανεπίσημα. Ας χειροκροτήσουν οι ανεξάρτητοι που εξαρτώνται από αυτούς (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) που έχουν τις πραγματικά μεγάλες εξαρτήσεις από τράπεζες, επιχειρηματικούς ομίλους και ξένες δυνάμεις.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2019 12:09