Ανακοίνωση της Ριζοσπαστικής Αγωνιστικής Κίνησης για τη συγχώνευση των 3ου - 6ου Δημοτικών Σχολείων

Πέμπτη, 05 Ιουνίου 2014 12:52
(0 ψήφοι)

Για τη συγχώνευση του 3ου – 6ου δημοτικού σχολείου

 Την Πέμπτη 15/5/2014 μέσω της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» η κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προχωρήσει σε μια σειρά συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων για να προστεθούν σε όσες είχαν προηγηθεί πριν από δύο χρόνια περίπου, διαμορφώνοντας ένα σχολικό χάρτη απ’ όπου θα λείπουν χίλια περίπου σχολεία.

Στο πλαίσιο της πολιτικής που ορίζεται από τις επιταγές των δανειστών μας, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, το δημόσιο σχολείο διαλύεται με την υποχρηματοδότηση, τις απολύσεις εκπαιδευτικών, τα πολυπληθή τμήματα, την «αξιολόγηση» των σχολικών μονάδων, το «νέο Λύκειο» της τράπεζας θεμάτων και του αποκλεισμού των μαθητών από τη συνέχιση της εκπαίδευσής τους, το ξεπούλημα της τεχνικής εκπαίδευσης στο μεσαίωνα της «μαθητείας» των ανήλικων παιδιών μας, να παράγουν έργο ως το πιο ανυπεράσπιστο φτηνό εργατικό δυναμικό.

Μέσα σ’ αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο για την εκπαίδευση κι ενώ στο δήμο τα προβλήματα της σχολικής στέγης είναι έντονα, συνειδητοποιήσαμε ότι στις συγχωνεύσεις περιλαμβάνονται και τα 3ο και 6ο δημοτικά σχολεία του δήμου μας.

Γνωρίζουμε όλοι ότι η επέκταση του κτιρίου που επιτέλους οδήγησε στην πρωινή ταυτόχρονη λειτουργία των δύο σχολείων, μόλις τη φετινή χρονιά, ταλαιπωρούσε χρόνια τώρα τους μικρούς μαθητές και τους γονείς τους, αναγκάζοντας τους αφενός μεν να μετακινούνται μακριά από τα σπίτια τους αλλά και δημιουργώντας έτσι ασφυκτική κατάσταση στα όμορα σχολεία.

Γνωρίζουμε επίσης ότι ο αγώνας των γονιών, της Ένωσης και του δήμου συντέλεσαν στην ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ και στην τελική ολοκλήρωσή του.

Πιστεύαμε λοιπόν και θεωρούσαμε αυτονόητο ότι η υπεράσπιση της αυτόνομης λειτουργίας των δύο σχολείων είναι εκ των ων ουκ άνευ για όλους τους παραπάνω φορείς.

Κι ενώ συσκέψεις έγιναν και έγγραφα στάλθηκαν στις υπηρεσίες τόσο από τους γονείς όσο και από την Ένωση και την αρμόδια αντιδήμαρχο, λείπουν, μέρες τώρα, εκείνες οι πρωτοβουλίες από τη Δημοτική Αρχή που θα κινητοποιήσουν αποτελεσματικά όλους μας στην κατεύθυνση της έμπρακτης υπεράσπισης των δύο σχολείων. Από την υπογραφή του ΦΕΚ (27/5) και μέχρι σήμερα υπήρχε ο χρόνος για έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και η ανάληψη σχετικών δράσεων. Παρά το γραπτό αίτημά μας, η Δημοτική Αρχή δείχνει ανεξήγητη αδράνεια. Απόντες από τις κινητοποιήσεις έξω από τα σχολεία, από τις παραστάσεις διαμαρτυρίας σε Διεύθυνση εκπαίδευσης και Περιφέρεια.

Η σιωπή των «ανεξάρτητων» κυβερνητικών Δημοτικών παρατάξεων Ταλιούρα και Λάππα δεν μας εντυπωσιάζει, αφού ούτε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις για τα προβλήματα της εκπαίδευσης στην πόλη μας. Η αδιαφορία όμως είναι σε βάρος των αναγκών της πόλης και δηλώνει αποδοχή της κυβερνητικής πολιτικής.

Η υπεράσπιση των σχολείων και η διεκδίκηση όχι μόνο να μην υπάρξει συγχώνευση, αλλά να ξεκινήσουν ΑΜΕΣΑ οι εργασίες για το 11ο Δημοτικό είναι υποχρέωσή μας, γονιών, εκπαιδευτικών αλλά και ΟΛΩΝ των κατοίκων της πόλης.

Με τη συλλογική κινητοποίησή μας ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ, είναι ώρα ευθύνης για όλους, δημότες και Δημοτικούς άρχοντες!

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2019 14:32