Σχετικά με τις λαϊκές συνελεύσεις που προγραμματίζει η δημοτική αρχή.

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2014 11:57
(1 Ψηφίζω)

Πετρούπολη, 3 Νοεμβρίου 2014


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με ικανοποίηση είδαμε να κυκλοφορούν στην Πετρούπολη οι αφίσες και τα έντυπα – καλέσματα για τις «λαϊκές συγκεντρώσεις» του Δημάρχου και της δημοτικής αρχής της πόλης. «Λαϊκές συγκεντρώσεις» που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια και παρά τις κοινωνικά πρωτόγνωρες συνθήκες δεν πραγματοποιούνταν.
Η Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση θεωρώντας ότι οι συγκεντρώσεις αυτές πρέπει να στηριχτούν από τους δημότες – κατοίκους και να μην εξαντληθούν στο τυπικό της απλής ενημέρωσης από την πλευρά της δημοτικής αρχής, επαναφέρει τις προγραμματικές της προτάσεις, ‘όπως αυτές κατατέθηκαν στις εκλογές του περασμένου Μαΐου.

Συγκεκριμένα, προτείνουμε:

• Καθιέρωση των συνελεύσεων γειτονιάς σε τακτά διαστήματα, για την ιεράρχηση των έργων και τη διαχείριση των πόρων, ξεκινώντας την εφαρμογή και υλοποίηση του συμμετοχικού προϋπολογισμού.
• Μέσα από τις συνελεύσεις γειτονιάς, ενισχύουμε τη συμμετοχή των πολιτών, άρα και τον κοινωνικό έλεγχο.
• Καθιέρωση ανοιχτών Δημοτικών Συμβουλίων στις γειτονιές με δικαίωμα λόγου στους πολίτες.
• Λειτουργία της επιτροπής διαβούλευσης με τη συμμετοχή αντιπροσώπων τοπικών φορέων και κοινωνικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην Πετρούπολη.
• Επιδίωξη της ουσιαστικής συμμετοχής των νέων της πόλης.

Καλούμε δε τη Δημοτική Αρχή να δεσμευτεί πως οι λαϊκές συνελεύσεις και οι επιτροπές γειτονιάς θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα και θα πραγματοποιούνται τόσο σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα όσο και έκτακτα για ειδικές περιστάσεις, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη συλλογική ενημέρωση και την οργάνωση της αντίστασης των πολιτών στην κυβερνητική πολιτική, με έμπρακτες δράσεις για τον ΕΝΦΙΑ, τη διάλυση της υγείας και της παιδείας. Οι λαϊκές συνελεύσεις πρέπει να αποτελέσουν ένα από τα όπλα του λαού, με μπροστάρη το Δήμο για αντίσταση, διεκδίκηση και αλληλεγγύη. Η διαχείριση της τραγικής κατάστασης των Δήμων και των Δημοτών, δεν αντιμετωπίζεται απλά με «αριστερή φρασεολογία», αλλά με συλλογική οργάνωση και δράσεις.
Τέλος βεβαιώνουμε τη Δημοτική Αρχή πως στο δύσκολο δρόμο για την ενεργοποίηση των πολιτών της Πετρούπολης με στόχο την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής, θα σταθούμε στο πλάι της μαζί με πολλούς άλλους πολίτες γιατί αυτό πιστεύουμε ότι τιμά και την πόλη και την ΑΡΙΣΤΕΡΑ .

Τελευταία ενημέρωση στις Πέμπτη, 06 Νοεμβρίου 2014 12:10

Αφήστε ένα σχόλιο

Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση Πολιτών Πετρούπολης

Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση Πολιτών Πετρούπολης.

NewsLetter

Ενημερωθείτε