Η θέση της Ριζοσπαστικής Αγωνιστικής Κίνησης Πολιτών Πετρούπολης για το ΜΕΤΡΟ στην Πετρούπολη.

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014 12:22
(0 ψήφοι)

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο λεκανοπέδιο και κυρίως στα λαϊκά προάστια είναι μεγάλα και αποκτούν μεγαλύτερες διαστάσεις στις μνημονιακές μέρες τις οικονομικής και κοινωνικής κρίσεις που βιώνουμε.
Τα μαζικά μέσα μεταφοράς και κυρίως αυτά της σταθερής τροχιάς, όπως το μετρό, μπορούν να βελτιώσουν την μετακίνηση και κατ’επέκταση την ποιότητα ζωής των πολιτών, εφόσον βέβαια εξυπηρετούν τις ανάγκες τους και όχι ιδιωτικά συμφέροντα.
Η δημιουργία ενός δημόσιου μητροπολιτικού φορέα συγκοινωνιών στο λεκανοπέδιο, θα μπορούσε να δώσει μια ικανοποιητική λύση, τόσο όσον αφορά το σχεδιασμό, την οργάνωση αλλά και την διαχείριση στις μεταφορές, με γνώμονα τις ανάγκες των εργαζομένων.
Η μετακίνηση με το μετρό έχει αποδειχτεί ότι μειώνει τα περιβαλλοντικά προβλήματα (θόρυβος, ρύποι κλπ.). Επιτυγχάνει την ταχεία εξυπηρέτηση, δημιουργεί ευκολότερη διασύνδεση στο λεκανοπέδιο, εξασφαλίζει μεγαλύτερη ασφάλεια, μειώνει τα έξοδα μετακίνησης και εξοικονομεί ενέργεια.
Ο αναγκαίος συνδυασμός του μετρό, με άλλα μέσα μεταφοράς, όπως δημοτική συγκοινωνία, υπερδημοτική συγκοινωνία (ακτινωτά στις συνοικίες ), προαστιακός σιδηρόδρομος ταξί κλπ., δημιουργούν ένα πλέγμα μεταφορών ικανό να βελτιώσει τη ζωή όλων μας και κυρίως των λαϊκών στρωμάτων.
Θεωρούμε ότι η κατασκευή σταθμού του μετρό εντός των ορίων του δήμου μας, είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής στην πόλη μας, για τη μελλοντική της ανάπτυξη και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών της.
Η από 29/3/2013 τεχνική μελέτη της <Αττικό Μετρό> για την επέκταση της γραμμής 2, προβλέπει την κατασκευή 3 σταθμών στον όμορο δήμο του Ιλίου και κανένα σταθμό στην πόλη μας. Πιο συγκεκριμένα προβλέπει τους ακόλουθους σταθμούς : 1.(Θηβών και Καππαδοκίας), 2.(Θηβών και ελαιών), 3.(Αγίου Νικολάου και Παραμυθίας). Επίσης στην ανακοίνωση δημοπράτησης του πρώτου τμήματος στη γραμμή 4 του μετρό, από το Άλσος Βεϊκου έως στο Γουδί, συνολικού μήκους 14 χλμ. δεν περιλαμβάνεται η δημιουργία σταθμού στο δήμο Πετρούπολης άλλωστε η εξαγγελία της εν λόγω γραμμής έχει εγείρει πολλές ενστάσεις και αντιδράσεις.
Είναι λοιπόν απολύτως απαραίτητο, να επικεντρωθούν όλες οι δυνάμεις της πόλης μας, με μπροστάρη δημοτική αρχή και δημοτικό συμβούλιο στην προσπάθεια να κατασκευαστεί σταθμός μετρό και στη πόλη μας μέσω της γραμμής 2, η οποία είναι αμεσότερης προτεραιότητας και χρονικά θα εκτελεστεί πολύ πιο σύντομα.
Είναι εξαιρετικά πιεστικά τα χρονικά περιθώρια που μας απομένουν, ώστε να επιτύχουμε να αλλάξει η μελέτη της <Αττικό Μετρό> και να μετατοπιστεί η στάση μετά το σταθμό ( Θηβών και Καππαδοκίας), σε τοποθεσία του δήμου μας. Είναι μάλιστα εύλογο το αίτημα, μιας και μετά το σταθμό ( Θηβών και Καππαδοκίας) δεν υπάρχουν τεχνικά προβλήματα με λιγνιτορυχειά τα οποία υπήρχαν μόνο στην περιοχή της Ανθούπολης. Απαιτούμε την άμεση τροποποίηση της μελέτης ώστε να κατασκευαστεί σταθμός μετρό, εντός των ορίων του δήμου Πετρούπολης.
Μέχρι τότε είναι απαραίτητος και αναγκαίος ο επανασχεδιασμός των αστικών συγκοινωνιών με ακτινική δομή, ώστε να καλύπτονται όλες οι γειτονιές τις πόλεις μας, με ικανοποιητική συχνότητα δρομολογίων με κύριο προορισμό τη στάση του μετρό της Ανθούπολης.

Τελευταία ενημέρωση στις Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014 13:05

Αφήστε ένα σχόλιο

Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση Πολιτών Πετρούπολης

Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση Πολιτών Πετρούπολης.

NewsLetter

Ενημερωθείτε