Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πετρούπολης για τα Κέντρα Πρόληψης της Περιφέρειας Αττικής

Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014 14:02
(0 ψήφοι)

           

   ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Τα Κέντρα Πρόληψης της Περιφέρειας Αττικής και όλης της επικράτειας λειτουργούν υπό το καθεστώς αστικής εταιρείας εντός ενός ευρύτερου πλαισίου ασαφειών και ρευστότητας, δημιουργώντας διαχρονικά προβλήματα.

Στο ίδιο πλαίσιο, εξάλλου, η διοίκηση του συνεργαζόμενου διμερώς με έκαστο Κέντρο Πρόληψης-ΟΚΑΝΑ ζητά την αναδρομική αλλαγή των διμερών συμβάσεων, ώστε επί της ουσίας να δεσμεύει τις διοικήσεις των Κέντρων Πρόληψης σε συμφωνία πως δεν τους οφείλονται τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία σύμφωνα με την δικαιοσύνη δεν έχουν αποδοθεί από τον ΟΚΑΝΑ στα Κέντρα Πρόληψης.

Ως Δήμος Πετρούπολης, δηλώνουμε την αντίθεσή μας στις πρακτικές που ακολουθούνται σε ένα ζήτημα τόσο ουσιώδες και σοβαρό, όπως είναι η πρόληψη της εξάρτησης από ουσίες και ζητούμε από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας:

  • Κατανομή όλων των μη αποδοθέντων στα Κέντρα Πρόληψης για την περίοδο 2009-2014.
  • Τήρηση της δέσμευσης για νομοθετική ρύθμιση, που ρητά θα προβλέπει τη μη αναζήτηση αναδρομικών παρακρατήσεων μισθών από τους εργαζομένους των Κέντρων Πρόληψης, άρα και τη μη αναδρομική τροποποίηση συμβάσεων.
  • Παύση όλων των διαδικασιών ανανέωσης διμερών συμβάσεων με επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Υγείας, έως ότου η νομοθετική ρύθμιση ψηφιστεί και τεθεί σε πλήρη εφαρμογή.
  • Σύγκληση της Επιτροπής Παρακολούθησης της Λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2019 14:33