ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Παρασκευή, 05 Μαϊος 2017 14:31
(1 Ψήφος)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

     town  

Το τελευταίο διάστημα σε αρκετούς Δήμους της χώρας μας συμπεριλαμβανομένου και του δικού μας Δήμου, υπήρξε μια σειρά δικαστικών αποφάσεων που δικαιώνουν τους εργαζόμενους, ανατρέποντας μνημονιακές δεσμεύσεις.

Πιο συγκεκριμένα υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις που κρίνουν ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ τις απολύσεις των συμβασιούχων και διατάσσουν την ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ τους.

        Υπάρχουν αποφάσεις που ανατρέπουν τον πυρήνα των μνημονιακών νόμων και συγκεκριμένα την κατάργηση του 13ου & 14ου μισθού. Ακόμα υπάρχει μια σειρά αποφάσεων που δικαιώνει τους εργαζόμενους.

ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ανοίγουν μια χαραμάδα διεκδίκησης – ώστε μέσα από συλλογικές και μαζικές παρεμβάσεις των εργαζομένων, να ανατραπούν οι μνημονιακές πολιτικές.

Η Μαζικοποίηση των αγώνων , καθίσταται σήμερα ακόμη πιο επιτακτική μετά από την πρόσφατη  συμφωνία (του 4ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ) που μειώνει δραματικά μισθούς και συντάξεις, εξαθλιώνει ακόμα περισσότερο τους Εργαζόμενους και Συνταξιούχους.

Καλούμε τη Διοίκηση του Δήμου Πετρούπολης σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης , να σταθεί στο πλάι των εργαζομένων, που έχουν κερδίσει τις δικαστικές αποφάσεις (μετά από μεγάλο αγώνα των  εργαζομένων τον οποίο και στηρίζουμε)

- Να μην ασκήσει ένδικα μέσα κατά των πρωτόδικων αποφάσεων

- Στις αποφάσεις δε, που έχουν ήδη ασκηθεί ένδικα μέσα, να παραιτηθεί από την αντιδικία του με τους εργαζόμενους.

Ο Δήμος Πετρούπολης υλοποιώντας μνημονιακούς νόμους: απέλυσε εργαζόμενους  και ταυτόχρονα προσέφυγε εναντίον άλλων εργαζομένων.

Την ίδια στιγμή ο Δήμος “αξιοποιεί” όλες τις μορφές ελαστικών σχέσεων εργασίας (που υπαγορεύουν Δανειστές και Κυβέρνηση), όπως ωφελούμενοι, μπλοκάκια, μαθητεία, συμβασιούχοι.

Είναι φανερό πως αυτές οι πολιτικές γεννούν την εξαθλίωση και την ομηρία των εργαζομένων.

ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ - ΕΝΩΤΙΚΟΥΣ ΛΑΪΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.

Κύριοι της Διοίκησης αποφασίστε ..

Με ποιους θα πάτε και ποιους θα αφήσετε...”

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2019 14:29