Παρέμβαση του Νίκου Σακούτη, επικεφαλής της ΡΑΚ, στο συντονιστικό υπό την Αντιπεριφέρεια, για τις διεκδικήσεις στην Αγ. Τριάδα

Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016 11:31
(0 ψήφοι)

Στην πρώτη συνεδρίαση του Συντονιστικού για τη λύση του προβλήματος των διεκδικήσεων στην Αγ. Τριάδα μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα κ. Σπύρου Τζόκα, που έγινε στην Αντιπεριφέρεια την Τετάρτη 13 Απρίλη, η Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση Πολιτών Πετρούπολης εκπροσωπήθηκε από τον επικεφαλής της κ. Νίκο Σακούτη.

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Σακούτης τόνισε ότι το πρόβλημα είναι κατεξοχήν πολιτικό και ως εκ τούτου κομβικό σημείο ως προς τη λύση του είναι η ξεκάθαρη παραδοχή από την κυβέρνηση ότι το σύνολο των αδόμητων εκτάσεων είναι δημόσιες και δασικές, λαμβάνοντας ολες εκείνες τις πρωτοβουλίες – νομικές και τεχνικές – προς την κατεύθυνση αυτή.

Αναλυτικά πρότεινε:

-         το Υπουργείο Οικονομικών να δηλώσει το σύνολο των εκτάσεων στο Εθνικό Κτηματολόγιο, ως δημόσια και δασικά

-         να προχωρήσει στην αναθεώρηση του ρυμοτομικού

 σχεδίου της Αγίας Τριάδας που εκκρεμεί από το 2012 στο ΚΕΣΥΠΟΘΑ (Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων)

-         να υπάρξει συντονισμός και οργάνωση όσον αφορά τη νομική και τεχνική υποστήριξη, αξιοποιώντας την τεράστια συμβολή όλων των προηγούμενων ετών των κινημάτων της περιοχής, των εκπαιδευτικών, των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, των δήμων και του ΑΣΔΑ, και των περεμβάσεων που έχουν γίνει σε επίπεδο κοινοβουλευτικού ελέγχου (ερωτήσεις, επερωτήσεις κλπ)

-         να αναζητηθούν και να αποδοθούν πολιτικές και ποινικές ευθύνες στην μέχρι τώρα αδράνεια κυβερνήσεων και δημοσίων λειτουργών για το ρόλο των καταπατητών στην περιοχή

-         οι δήμοι, στο πλαίσιο των αποφάσεων και των πρωτοβουλιών του συντονιστικού, να ενημερώσουν και να κινητοποιήσουν τους κατοίκους της κάθε περιοχής.

Τέλος, ο κ. Σακούτης ανέφερε για μια φορά ακόμα τη σημαντική συμβολή του Αντιπεριφερειάρχη και την αναγκαιότητα να συνεχιστεί η πρωτοβουλία αυτή, εως τη λύση του μεγάλου αυτού προβλήματος που απασχολεί την ευρύτερη περιοχή.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2019 11:11