ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016 15:49
(0 ψήφοι)

sakoutis newΜε αφορμή τις ερωτήσεις που διατύπωσα στα δύο τελευταία  δημοτικά συμβούλια, σχετικά με εργαζόμενους που εργάζονται από το 2009  στο Δήμο μας με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου από τους προσωρινούς πίνακες του 2009 και όχι οριστικούς, μιας και έχει απαγορευθεί η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις , προέκυψε ότι έχει απολυθεί εργαζόμενη από το Σεπτέμβριο, χωρίς να έχει ενημερωθεί σχετικά το Δημοτικό Συμβούλιο.

Το θέμα έγινε γνωστό από παρόμοια απόλυση που έγινε στο Δήμο Αγ. Παρασκευής και τις σχετικές κινητοποιήσεις που έγιναν εκεί, μέχρι και την κατάληψη του Δημαρχείου και άλλων Δημοτικών εγκαταστάσεων  για συμπαράσταση στην εργαζόμενη και την απαίτηση ανάκλησης της απόλυσης .

Απορίας άξιον είναι ενώ το θέμα πήρε διάσταση όσον αφορά την απόλυση της υπαλλήλου από τον Δήμο της  Αγ. Παρασκευής, στον Δήμο της Πετρούπολης, δεν υπήρξε όχι κινητοποίηση, αλλά ούτε πληροφόρηση.

 Μάθαμε εκ των υστέρων ότι η Δημοτική αρχή του Δήμου και η διοίκηση του σωματείου των εργαζομένων, συμπαραστάθηκαν !!! στους εργαζόμενους της Αγ. Παρασκευής, ωστόσο απόλυση έγινε και στην Πετρούπολη και «δεν άνοιξε μύτη».

 Δεν όφειλαν να ενημερώσουν το Δημοτικό Συμβούλιο και το λαό της Πετρούπολης και φυσικά να μην απολύσουν εργαζόμενη-που μάλιστα είχε αναρρωτική άδεια ;

Απαιτούμε άμεσα από την κυβέρνηση την  μονιμοποίηση των 12 εργαζομένων από  συμβάσεις ορισμένου χρόνου  των προσωρινών πινάκων του 2009, οι οποίοι εργάζονται στο Δήμο μας. Οι Δήμοι έχουν ανάγκη από προσλήψεις και όχι απολύσεις, έχουν ευθύνη να προσφέρουν στους Δημότες και όχι να αναγκάζονται να εκχωρούν υπηρεσίες σε ιδιωτικά συμφέροντα !

Είναι απάνθρωπο να απολύονται στις μέρες μας άνθρωποι, με συνεχή εργασία από το 2009 που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου μας.

Δηλώνουμε αποφασιστικά πως η κυβέρνηση που υλοποιεί τις απολύσεις και η Δημοτική αρχή για την υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου και των Δημοτικών υπηρεσιών θα μας βρουν απέναντι τους !

Νίκος Σακούτης- Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης

Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση Πολιτών Πετρούπολης

Αφήστε ένα σχόλιο

Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση Πολιτών Πετρούπολης

Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση Πολιτών Πετρούπολης.

NewsLetter

Ενημερωθείτε