2ο Λύκειο Πετρούπολης: Νέο γεφύρι της Άρτας;

Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2023 09:01
(0 ψήφοι)

Αντιπροσωπεία της δημοτικής μας κίνησης (Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση – ΡΑΚ) αποτελούμενη από τον υποψήφιο δήμαρχο Νίκο Σακούτη και τον Δημήτρη Κοντό συναντηθήκαμε με τη νέα διευθύντρια του 2ου Λυκείου Θεοδώρα Γκέλη και την πρόεδρο του συλλόγου γονέων Δέσποινα Ζώτα και επισκεφτήκαμε το κτίριο του 2ου Λυκείου για να ενημερωθούμε σχετικά με την πρόοδο των εργασιών της επισκευής του εξαιτίας των ζημιών που υπέστη από τον σεισμό του καλοκαιριού του 2019.

2ο Λύκειο 2

Επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες της παράταξής μας, που για καιρό εκφράζουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς και της εκπαιδευτικής κοινότητας και του συλλόγου γονέων για περαιτέρω σημαντική καθυστέρηση του έργου. Διαπιστώσαμε ότι εξακολουθεί να είναι στην κυριολεξία ένα ‘’γιαπί’’, παρόλο που η τελευταία (3η) παράταση προέβλεπε ολοκλήρωση στις 20 Αυγούστου 2023!

Ο επιβλέπων μηχανικός μας ενημέρωσε ότι απαιτείται πολύς χρόνος ακόμη για την ολοκλήρωση της επισκευής, μιας και θα χρειαστεί νέα συμπληρωματική μελέτη για το ισόγειο και τα θεμέλια του κτιρίου, εξαιτίας προβλημάτων που προέκυψαν και δεν αντιμετωπίζονται με την υπάρχουσα μελέτη.

Πέρασαν τέσσερα (4) χρόνια για μια επισκευή! Κανένας υπεύθυνος κυβέρνηση ή δημοτική αρχή δεν ζήτησε συγνώμη από μαθητές και εκπαιδευτικούς. Προφανώς θα περάσει και πέμπτος.

Πόσες δημοτικές θητείες χρειάζονται για μια επισκευή σχολικού κτιρίου, όταν μάλιστα το 2019 κάτω από τις πιέσεις και κινητοποιήσεις μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών, η σημερινή δημοτική αρχή και τα αρμόδια υπουργεία μας διαβεβαίωναν για fast track διαδικασίες;

Πόσα παιδιά ακόμα θα πρέπει να φοιτήσουν σε ακατάλληλες λυόμενες αίθουσες με ανύπαρκτο προαύλιο;

2ο Λύκειο 2

"Έργα" βέβαια που στοίχισαν και στοιχίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε βάρος της υγείας μας (βλέπε νέα "έργα" χωματερής) σχεδιάστηκαν, δημοπρατήθηκαν και υλοποιήθηκαν σε συντομότατο χρονικό διάστημα(κυριολεκτικά fast track).

Είπαμε όμως τα κέρδη τους πάνω από τις ζωές μας και κυρίως πάνω από τη μόρφωση των παιδιών μας.

Η δημοτική αρχή τι λέει για τη νέα αρνητική εξέλιξη (νέο ‘’γεφύρι της Άρτας’’); Θα αναδείξει τις κυβερνητικές ευθύνες ή θα συνεχίσει να τις καλύπτει; Θα απολογηθεί στην εκπαιδευτική κοινότητα που όλο αυτό το διάστημα διαβεβαίωνε ότι όλα πάνε καλά;

"Έκαστος εφ’ω ετάχθη". Εμείς είμαστε εδώ παρόντες και παρούσες διεκδικώντας μια καλύτερη εκπαίδευση στην πόλη μας. Είμαστε άλλωστε η δημοτική κίνηση που χωρίς ταλαντεύσεις σταθήκαμε -και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε- μαζί με τα παιδιά μας, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να διεκδικούμε ότι μας αξίζει. Ασφαλή και σύγχρονα σχολικά κτίρια , από το νηπιαγωγείο ως το λύκειο. Επαρκές εκπαιδευτικό προσωπικό και προσωπικό καθαριότητας.

Πετύχαμε πολλά με διεκδικήσεις και έτσι θα συνεχίσουμε να κάνουμε!

2ο Λύκειο 3

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2023 23:28