Πολιτικό όρκο έδωσαν οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της ΡΑΚ Πετρούπολης

Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019 21:50
(0 ψήφοι)

Στη χτεσινή ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Πετρούπολης, οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Ριζοσπαστικής Αγωνιστικής Κίνησης Πολιτών Πετρούπολης, ο επικεφαλής της παράταξης Νίκος Σακούτης και ο Κώστας Ζαχαράκης έδωσαν όρκο πολιτικό και κοινοποίησαν την ακόλουθη δήλωση:

"Η ορκωμοσία των αιρετών είναι μια διοικητική πράξη. Σύμφωνα με την διαδικασία δεν ορίζεται κάποιο συγκεκριμένο τελετουργικό.

Κατά την άποψή μας είναι μια πράξη που δεν έχει καμία σχέση με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των πολιτών. Σεβόμαστε απόλυτα τη θρησκευτική συνείδηση όπως και το δικαίωμα της ανεξιθρησκίας. Ο τρόπος ορκωμοσίας δεν πρέπει να είναι δηλωτικός των θρησκευτικών πεποιθήσεων αλλά καθαρά συνειδησιακή υπόθεση και δέσμευση απέναντι στο λαό που μας εξέλεξε.

Ζητάμε να προστεθεί στο πρακτικό ορκωμοσίας η παρακάτω δήλωση:

"Δηλώνουμε στην τιμή και στη συνείδησή μας ότι ως δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι της Ριζοσπαστικής Αγωνιστικής Κίνησης Πολιτών Πετρούπολης, με βάση τις αρχές και δεσμεύσεις μας:

- να είμαστε πιστοί στην πατρίδα και τον λαό
- να εκτελούμε τα καθήκοντά μας υπερασπιζόμενοι τα λαϊκά συμφέροντα
- να μεταφέρουμε στο δημοτικό συμβούλιο τη φωνή της κοινωνίας που αγωνίζεται για την ανατροπή του καθεστώτος που έχει επιβληθεί και στην Αυτοδιοίκηση
- να αντιταχθούμε σε κάθε πολιτική που αναιρεί περαιτέρω το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα του δήμου μας,την υποβάθμιση των υπηρεσιών του, την καταστροφή του περιβάλλοντος
- Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την πόλη μας με κριτήριο τις ανάγκες των πολιτών της και όχι των ιδιωτικών συμφερόντων."