ΟΧΙ Στη Συμμετοχή της Περιφέρειας στο ¨PROGRESS 2013¨

Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013 02:00
(0 ψήφοι)

ΓΙΑΤΙ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΟ ¨PROGRESS 2013¨

 

Τα Ευρωπαϊκά προγράμματα είναι απλόχερα όταν στοχεύουν στη συγκάλυψη των απορροιών της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και στην επικράτησή της. Δυστυχώς ο Περιφερειάρχης κ.Ι. Σγουρός και η Παράταξη του στην Περιφέρεια Αττικής ταυτιζόμενοι πλήρως με αυτά, βρίσκονται στον αντίποδα υπεράσπισης των κοινωνικών δομών των ΟΤΑ.

Ενώ περικόπτονται κατά 67% οι ΚΑΠ, διαλύεται το κράτος πρόνοιας , απαγορεύεται η πρόσληψη του απαραίτητου εξειδικευμένου προσωπικού στις κοινωνικές δομές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποφασίζουν να συγχρηματοδοτήσουν προγράμματα διερεύνησης και προώθησης «νέων επαγγελμάτων» που δήθεν θα ανταποκριθούν με άλλους όρους βέβαια, στις τεράστιες ανάγκες και τα κενά στη φύλαξη και τη φροντίδα των παιδιών.

Αναζητούν ¨νέους¨ τρόπους κάλυψης της ζήτησης υπηρεσιών στον ευαίσθητο αυτό τομέα, θεωρώντας πως η υπεράσπιση του Δημόσιου και παιδαγωγικού χαρακτήρα των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών των ΟΤΑ πρέπει να αφεθεί στη τύχη της και να μην είναι βασική προτεραιότητα μας. Δεν απαιτούν ούτε διεκδικούν από την Κυβέρνηση αναβάθμιση του Δημόσιου και Παιδαγωγικού ρόλου των Παιδικών Σταθμών, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν και συνεχή επιμόρφωση του υπηρετούντος προσωπικού.

Τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας μέσω ΜΚΟ, οι δήθεν κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ) που αντικαθιστούν τις προνοιακές δομές των ΟΤΑ, το ‘‘child minding’’, είναι δράσεις που σχετίζονται με τη διάλυση του κράτους και την μετατροπή του σε άδειο πουκάμισο, την ιδιωτικοποίηση των πάντων, με εργαζόμενους ευκαιριακά ανακυκλούμενους, χαμηλόμισθους και σε συνθήκες πλήρους ανασφάλειας.

Η επιλογή τους για συμπόρευση με τις μνημονιακές κυβερνητικές επιλογές και στο θέμα αυτό, είναι απολύτως βέβαιο ότι βρίσκουν αντίθετους το σύνολο των εργαζομένων και των γονιών που έχουν παιδιά προσχολικής ηλικίας.

 

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της ¨ Αττικής Συνεργασίας Όχι στο Μνημόνιο¨

Βαρεμένος Γεώργιος   -   Κυπριανίδου Ερμίνα   -   Τσουκαλάς Δημήτρης

Οι  Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Έρη Κωνσταντάκου  -   Καπάταης Χρήστος

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2019 12:01