Μόνιμες θέσεις εργασίας στον Δήμο - Κάνουν παιχνίδι με την ανάγκη για δουλειά!

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019 09:48
(0 ψήφοι)

Τα μνημονιακά χρόνια οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τις ανάγκες των Δήμων έχουν καταργηθεί.

- Για προεκλογικούς λόγους η κυβέρνηση  εξαγγέλλει προσλήψεις, “καθρεφτάκια”  για την “αντιμετώπιση” της ανεργίας.

- Η δέσμευση για να μην γίνουν προσλήψεις έχει τη συμφωνία  όλων των μνημονιακών κομμάτων και αποτελεί προεκλογική δέσμευση των επίδοξων διεκδικητών  της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

- Αποτελεί άλλωστε δέσμευση του «Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής στρατηγικής  2018-2022» που επιμελώς αποκρύπτουν τα πολιτικά κόμματα που το ψήφισαν και “αγνοούν” οι Υποψήφιοι Δήμαρχοι στην πόλη μας.

Όσον αφορά την Πετρούπολη παρά τις “κορώνες αντίστασης” οι πολίτες δεν ενημερώθηκαν για τις πολιτικές αυτές και συγκεκριμένα για πρόσληψη 327 “ωφελούμενων” (που ακούστηκε ο εργαζόμενος να βαφτίζεται ωφελούμενος !!!) στο Δήμο Πετρούπολης το 2018 καθώς και για προγραμματισμό πρόσληψης 199(!) εργαζόμενων όλων των μορφών ελαστικών σχέσεων εργασίας δηλ.

  • ·Συμβάσεις μίσθωσης έργου -δηλ. "Εργολάβοι”
  • ·Συμβάσεις ορισμένου χρόνου – 8μηνα
  • ·και «Κοινωφελούς  εργασίας»

για πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Δήμων

Η δικιά μας θέση είναι :

Απαίτηση και διεκδίκηση των Δήμων και των πολιτών για μόνιμες θέσεις εργασίας που θα καλύπτουν τις πάγιες  και διαρκείς ανάγκες, ώστε οι Δήμοι να εξυπηρετούν τις ανάγκες των Δημοτών.

Αντιπαλεύουμε τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που προωθούνται για την Αυτοδιοίκηση και που επιμελώς δεν λένε κουβέντα ή “αγνοούν” ή  και προωθούν οι υπόλοιποι υποψήφιοι Δήμαρχοι.

- Το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, στην εργασία, στην λειτουργία των Δήμων για τις ανάγκες των πολλών είναι υπόθεση όλων μας! 

 

Νίκος Σακούτης

Υποψήφιος Δήμαρχος Πετρούπολης

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019 14:12