λιατσου

Λιάτσου Μάρω

Θεατρολόγος – Εκπαιδευτικός θεάτρου 

Λίγα Λόγια

Γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα, είναι δημότης Πετρούπολης και εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Είναι παντρεμένη με τον Αντώνη Παλαιολόγο και μεγαλώνουν μαζί δύο κόρες, την Κατερίνα και την Ειρήνη.

 

Επαγγελματική εμπειρία

Είναι θεατρολόγος (Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, ΕΚΠΑ) και εκπαιδευτικός θεάτρου με μεταπτυχιακές σπουδές στη Δραματική Τέχνη στην Εκπαίδευση (Ma Drama in Education, UCE, Birmingham, UK). Έχει κάνει σπουδές στην Διοίκηση Επιχειρήσεων και το Μοντέρνο Τραγούδι και πληθώρα επιμορφώσεων πάνω στο θέατρο και την διδακτική του, τη θεατρική συγγραφή, τη μουσική, την αγωγή του λόγου και την πολιτιστική διαχείριση.

Έχει εργαστεί για 11 χρόνια στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Γαλατσίου, αρχικά ως Υπεύθυνη του Παιδικού και Εφηβικού Θεατρικού Εργαστηρίου (1998-2006), όπου έχει σκηνοθετήσει πληθώρα παραστάσεων με παιδιά και εφήβους για τις εκδηλώσεις Νεολαίας Γαλατσίου. Έχει επίσης αναλάβει την Οργάνωση Παραγωγής του Φεστιβάλ Γαλατσίου (2007-2009).

Παράλληλα έχει εργαστεί για 4 χρόνια ως Υπεύθυνη της Παιδικής και Εφηβικής Θεατρικής Ομάδας του Δήμου Πετρούπολης (2003-2007), συμμετέχοντας δυναμικά στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης (Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας, κλπ) ενώ έχει διδάξει στην Πειραματική Σκηνή του θεάτρου Πέτρας.

Κατά την 20ετή και πλέον επαγγελματική της πορεία στη διδασκαλία του θεάτρου  έχει εργαστεί στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (2002-σήμερα) αλλά και στην Τριτοβάθμια ως καθηγήτρια στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του Α.Τ.Ε.Ι. Αθήνας (2007-2012), ενώ έχει διδάξει σε δραματικές σχολές (Δ.Φωτιάδης, κλπ) και εργαστήρια υποκριτικής.

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την Μεταδευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως πιστοποιημένη από τον ΕΟΠΠΕΠ εκπαιδεύτρια ενηλίκων σε Δημόσια ΙΕΚ (τμήματα Υποκριτικής Τέχνης Θεάτρου-Κινηματογράφου, Σκηνοθεσίας, Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων, Αθλητικής Δημοσιογραφίας, 2014-σήμερα). Στα πλαίσια αυτής της δραστηριότητας της, έχει συμμετάσχει με τους σπουδαστές των τμημάτων της σε φόρα και έχει συγγράψει και σκηνοθετήσει μουσικοθεατρικές παραστάσεις. Έχει διατελέσει μέλος της Επιτροπής Ειδικών Επιστημόνων για την επιλογή θεμάτων αλλά και εξετάστρια στις Πανελλήνιες Εξετάσεις Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Στο σύνολο, έχει ανεβάσει πάνω από 30 παραστάσεις με παιδιά και νέους, έχει κάνει θεατρικές διασκευές και έχει γράψει θεατρικά κείμενα για παιδικό θέατρο ενώ υπήρξε πολιτιστική συντάκτρια για 5 χρόνια σε free press εφημερίδα του Γαλατσίου.

Υπήρξε εισηγήτρια σε σεμινάρια για την διδασκαλία του θεάτρου, σε συνέδρια και διεθνείς συνδιασκέψεις αλλά και για διάφορους φορείς (Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Πανελλήνιο Σύλλογο Εκπαιδευτικού Δράματος, Θέατρο Νέων-Ακαδήμεια, κλπ). Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΕΔ και ενεργό μέλος του Πανελληνίου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων (ΠΕΣΥΘ).

Το 2015 βραβεύτηκε από το Υπουργείο Παιδείας με «Βραβείο Βέλτιστου Ψηφιακού Σεναρίου» για το  διδακτικό σενάριο  Συναισθηματικής Αγωγής με τίτλο «Εγώ κι εσύ μαζί», που συμπεριλαμβάνεται στο αποθετήριο «Αίσωπος». Το 2018 επελέγη στους 300 εκπαιδευτικούς στην Ελλάδα από το «ΙΤΥΕ-Διόφαντος» και αυτό το χρονικό διάστημα εκπαιδεύεται στην χρήση και εφαρμογή Νέων Τεχνολογιών στην διδασκαλία των Τεχνών ως Επιμορφώτρια Εκπαιδευτικών Νέων Ειδικοτήτων.